Εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους επιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς

Εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους επιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς

Εκπτώσεις στην κάρτα μεταφοράς των εμβολιασμένων επιβατών προανήγγειλα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Κίνητρο για τους επιβάτες που θα διαθέτουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

όπως αποκάλυψε, το υπουργείο εξετάζει να δώσει εκπτωτικό πακέτο στους τακτικούς χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που θα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις:

ADVERTISING

"Τα 2/3 των επιβατών έχουν τις μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες μεταφοράς και σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποιο εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους", είπε στο ΣΚΑΪ.

Εν συνεχεία, ο υπουργός τόνισε ότι είναι απίθανο να αποκλειστούν από τα μέσα μεταφοράς οι ανεμβολίαστοι ή να υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί στο Μετρό ανάλογα με το αν έχουν κάνει το εμβόλιο ή όχι, υποστηρίζοντας πως "πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε".

Σε ερώτηση για το αν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στα Μέσα ξεκαθάρισε ότι "θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν πιστεύουμε στον εξαναγκασμό, αλλά στην πειθώ και τον κοινό νου. Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουμε λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς η μπροστινή πόρτα δεν ανοίγει και υπάρχει κουβούκλιο. Στο μετρό οι οδηγοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι απομονωμένοι. Θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση το υπουργείο να προτείνει υποχρεωτικότητα", σημειώνοντας παράλληλα πως "οι περισσότεροι οδηγοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις και συχνά rapid tests στους εργαζομένους, ενώ τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί κατά 3.000".

Τέλος, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στη συχνότητα των δρομολογίων, λέγοντας: "Δημοσιεύτηκε μια έκθεση, η οποία αναφέρει ότι οι μοναδικές χώρες που αύξησαν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι η Ελλάδα και το Σίδνεϊ".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις\

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κώστας Αχ. Καραμανλής, Μετρό, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network