“Ελευθερώστε τον Ασάνζ”: Κάλεσμα του ΜέΡΑ25 την Κυριακή στην Βρετανική Πρεσβεία

“Ελευθερώστε τον Ασάνζ”: Κάλεσμα του ΜέΡΑ25 την Κυριακή στην Βρετανική Πρεσβεία
Ο Τζούλιαν Ασάνζ AP

Το ΜέΡΑ 25 καλεί σε συγκέντρωση στις 3 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα έξω από τη Βρετανική Πρεσβεία, απαιτώντας από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου τη μη έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ καθώς και την άμεση αποφυλάκισή του.

Στις 17 Ιουνίου 2022, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε την έκδοση του «σύγχρονου Προμηθέα» Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ, ο Ασάνζ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 175 χρόνια, αλλά στην ουσία πρόκειται για την κατάληξη της μεθόδευσης που αποσκοπεί στην – ακόμα και φυσική – εξόντωσή του.

Όπως έχει επισημάνει το ΜέΡΑ25, αυτή η μακρά κι επίμονη μεθόδευση της εξόντωσης του Ασάνζ, μόνο και μόνο επειδή δημοσιοποίησε τα εγκλήματα πολέμου της Δύσης, αποκαλύπτει την τεράστια υποκρισία της περιβόητης «σωστής πλευράς της ιστορίας». Πλέον, κανείς πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος, κανένας δημοκράτης, κανείς δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να κοιμάται – πόσο μάλιστα να εργάζεται – ήσυχος.

Το DiEM25 και το ΜέΡΑ25 έχουν αποδείξει εμπράκτως την ευαισθησία τους σε θέματα προστασίας των «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος», έχοντας αναλάβει επιτυχώς τη νομική υποστήριξη της Μαρίας Εφίμοβα και κατορθώνοντας να ακυρωθούν τα διεθνή εντάλματα σύλληψης εναντίον της ίδιας και του συζύγου της.

Γι’ αυτό, ως ΜέΡΑ25, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που αυτό-προσδιορίζονται ως προοδευτικά, όλες τις εγχώριες οργανώσεις, συλλογικότητες και φορείς που τάσσονται υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, ημέρα των γενεθλίων του Τζούλιαν Ασάνζ, στις 6 το απόγευμα, έξω από τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα (Βασ.Σοφίας & Πλουτάρχου), απαιτώντας από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου τη μη έκδοσή του στις ΗΠΑ και την άμεση αποφυλάκισή του, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα ισχυρό μήνυμα σεβασμού των δημοκρατικών ελευθεριών, από εδώ, από τη χώρα που σεμνύνεται να δηλώνει «κοιτίδα της δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version