Ενημέρωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις επαφές στο City

Ενημέρωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις επαφές στο City
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) eurokinissi

Οι επαφές που είχαν ο Γιάννης Μηλιός και ο Γιώργος Σταθάκης στο City αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της σημερινής πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αριστερή πτέρυγα του κόμματος είχε ζητήσει στο παρελθόν πλήρη ενημέρωση και προσεκτικές κινήσεις.

Του Αντώνη Αντζολέτου

Οι πολιτικές εξελίξεις, η επίσκεψη στους «λύκους των αγορών», αλλά και οι κινήσεις  του Μαξίμου που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, την επίσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Λονδίνο, αναμένεται να μπουν στην ατζέντα της μεσημεριανής συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας.

Μπορεί ο Γιάννης Μηλιός και ο Γιώργος Σταθάκης να έχουν δηλώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίστηκε στον Λονδίνο ως μελλοντική κυβέρνηση από εκπροσώπους επενδυτών και τραπεζών, όμως ήδη στελέχη που πρόσκεινται στην εσωκομματική μειοψηφία, με αρθρογραφία  τους στην ιστοσελίδα iskra, εξέφρασαν, έστω και χλιαρά, τις επιφυλάξεις τους για αυτό το ταξίδι.

Στο παρελθόν είχαν εκφράσει τον προβληματισμό τους προς την πλειοψηφία για τους διαύλους επικοινωνίας που ανοίγονται με τις συγκεκριμένες εταιρίες διαχείρισης μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων.

Η ενημέρωση από τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του κόμματος Γιάννη Μηλιό, ο οποίος είναι και μέλος του οργάνου, αναμένεται να είναι αναλυτική με τον ίδιο να έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως «το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκτιμήσεις μας για τις αλλαγές που θα φέρει η επικείμενη κυβερνητική αλλαγή και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος μάλιστα έχει ξεκαθαρίσει πως οι τοποθετήσεις των συνομιλητών του στο Λονδίνο ήταν “από θετικές μέχρι κριτικές, αλλά πάντα σε καλό κλίμα”.

O Α.Τσίπρας στο Ελληνο-ιταλικό επιμελητήριο

Με ένα μπαράζ εμφανίσεων του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζεται η επικοινωνιακή αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει η Κουμουνδούρου. Σήμερα σειρά έχει η παρουσία του στο Ελληνο-αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο.

Χθες στο γεύμα εργασίας του ελληνο-ιταλικού επιμελητηρίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  έστειλε μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ναι στους επενδυτές που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, υπό το πρίσμα της υγιούς επιχειρηματικότητας. «Εμείς έχουμε πρόθεση, έχουμε σχέδιο να σταθούμε δίπλα στην υγιή επιχειρηματικότητα. Εμείς θέλουμε επενδυτές να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σκληρή και άτεγκτη απέναντι στην ανομία, την παρανομία, τη φοροδιαφυγή. Μάλιστα τόνισε. ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ιταλία, για την Ελλάδα, για τον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά για την ίδια την Ευρωζώνη να υπάρξει μια βιώσιμη διευθέτηση στο πρόβλημα του χρέους.

«Πρόθεσή μας είναι να διεκδικήσουμε με ασφάλεια μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, που θα είναι ταυτόχρονα βιώσιμη λύση για όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα