Επαφές Δένδια με ΗΠΑ, Σ. Αραβία – Στην κορυφή της ατζέντας οι εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο

Επαφές Δένδια με ΗΠΑ, Σ. Αραβία – Στην κορυφή της ατζέντας οι εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο
Νίκος Δένδιας Maxim Shemetov/Pool Photo / AP IMAGES

Οι εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο με την κατάληψη των δύο ελληνόκτητων τάνκερ από το Ιράν και η όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας στο επίκεντρο της συνομιλίας του Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονυ Μπλίνκεν.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονυ Μπλίνκεν είχε τη Δευτέρα (30/05) ο Νίκος Δένδιας μετά και την κατάληψη των δύο ελληνικών τάνκερ από τους “Φρουρούς της Επανάστασης” στο Ιράν αλλά και τις τουρκικές προκλήσεις.

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο ενώ τον ενημέρωσε επίσης για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις του στα Δυτικά Βαλκάνια.

Αυτό αναφέρει και ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter, ενώ νωρίτερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της πρόσφατης έντονης προκλητικότητας της Τουρκίας και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου.

“Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και με αποφασιστικότητα. Είμαστε μία χώρα η οποία έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και φυσικά έχουμε επενδύσει ακόμα περισσότερο στην αποτρεπτική μας δυνατότητα, έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η οποία έχει βεβαίως ως κύριο θέμα την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τον ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας Faisalbin Farhan, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την περιοχή του Κόλπου και τις στρατηγικές σχέσεις υπό το φως της επίσκεψης του Υπουργού Επενδύσεων, ΑΕ Khalid Al Faleh, στην Αθήνα να βρίσκονται στην ατζέντα των συνομιλιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα