Επεισόδιο Πολάκη – ΠΟΕΔΗΝ και στη Βουλή

Επεισόδιο Πολάκη – ΠΟΕΔΗΝ και στη Βουλή
Ο Παύλος Πολάκης, στη Βουλή Eurokinissi

"Όταν κάναμε κινητοποιήσεις είχαμε λαό, όχι 10-15, εσύ και πέντε φίλοι σου" σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος του απάντησε ότι "κάποτε το σύστημα ήταν καλύτερο κι εσύ ήσουν στον δρόμο, ενώ τώρα που είσαι στην θέση αυτή, μπάζει".

Νέο επεισόδιο στην κόντρα της ΠΟΕΔΗΝ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη σημειώθηκε στην Βουλή κατά την ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. «Όταν κάναμε κινητοποιήσεις είχαμε λαό, όχι 10-15, εσύ και πέντε φίλοι σου» σχολίασε ειρωνικά ο Π. Πολάκης αναφερόμενος στην συνδικαλιστική δράση της ΠΟΕΔΗΝ. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος του απάντησε ότι «κάποτε το σύστημα ήταν καλύτερο κι εσύ ήσουν στον δρόμο, ενώ τώρα που είσαι στην θέση αυτή μπάζει».

Νωρίτερα, ο Μ. Γιαννάκος είχε επικρίνει το νομοσχέδιο για την ίδρυση του ΕΟΔΥ που θα αντικαταστήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ σχολιάζοντας ότι αυτοί οι οργανισμοί δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται «για να στοχοποιούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους». Ο Μ. Γιαννάκος αναρωτήθηκε «ποία ήταν η καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον εμβολιασμό ή τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις». Ο Μ. Γιαννάκος αναφέρθηκε και στην διάταξη για την ασυλία των μελών του ΔΣ του ΕΚΑΒ μιλώντας για «ασέβεια στους νεκρούς στο Μάτι», ενώ διαμαρτυρήθηκε ότι δεν προστατεύονται τα πληρώματα των ασθενοφόρων.

Συνεχίστηκε η κόντρα της ΠΟΕΔΗΝ με την Θ. Μεγαλοοικονόμου

Παράλληλα, συνεχίστηκε κι η κόντρα της ΠΟΕΔΗΝ με την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Θοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία προανήγγειλε ότι θα καταθέσει τελικά μήνυση κατά των στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ αφού δεν της ζήτησαν δημοσίως συγγνώμη όπως απαίτησε. Η κόντρα είχε ξεκινήσει τον Γενάρη στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» με την Θ. Μεγαλοοικονόμου να παρατηρεί ότι διαπίστωσε να μην επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα