Επιχείρηση συσπείρωσης της ΝΔ μέσω Γαλλίας: Cherchez la… αυτοδυναμία

Επιχείρηση συσπείρωσης της ΝΔ μέσω Γαλλίας: Cherchez la… αυτοδυναμία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου EUROKINISSI

Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών δείχνει πόσο σημαντικό είναι να έχει η χώρα σταθερή κυβέρνηση, υποστήριξε ο Γ. Οικονόμου.

Ως επιχείρημα για τη συσπείρωση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές φαίνεται πως θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση το αποτέλεσμα των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν έχασε την πλειοψηφία, η αριστερά αναδεικνύεται αξιωματική αντιπολίτευση και η ακροδεξιά αυξάνει τα ποσοστά της.

Δείτε τι έπαθαν οι Γάλλοι”, αναμένεται λοιπόν να είναι το επιχείρημα της κυβέρνησης στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου της αυτοδυναμίας της ΝΔ και για δεύτερη τετραετία, καθώς ο Μακρόν αναζητεί συμμάχους και σε κάθε περίπτωση θα δυσκολεύεται να περάσει νομοσχέδια, να λάβει μέτρα και να εφαρμόσει πολιτικές, δηλαδή να κυβερνά.

Ενδεικτικό είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε με αφορμή την ήττα Μακρόν στις βουλευτικές εκλογές “πόσο σημαντικό είναι σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον να έχεις μία σταθερή κυβέρνηση, που γνωρίζει ποιες πολιτικές μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας”.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε επίσης ότι: “Οι κρίσεις, οι προκλήσεις, τα διακυβέυματα απαιτούν σταθερότητα σε όλες τις χώρες για τη διαχείριση και την υπέρβαση της κρίσης. Και ελπίζουμε αυτή η σταθερότητα να προκύψει από τη δημιουργία μίας ισχυρής και σταθερής κυβέρνησης στη Γαλλία”, προσθέτοντας πως “η δική μας κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες απάντησης των προβλημάτων με ειλικρίνεια, με ενσυναίσθηση των δυσκολιών και με μέτρα που μετριάζουν το αποτύπωμα των αυξήσεων”.

Τόνισε δε ότι η ενίσχυση της ακροδεξιάς αποτελεί μία εξέλιξη που προβληματίζει, σχολιάζοντας: “Βλέπουμε που οδηγεί ο λαϊκισμός και πως πρέπει να εστιάσουμε με την πολιτική μας στην Ευρώπη παντού στην απάντηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εξαιτίας της ακρίβειας και των ανατιμήσεων”.

Η κυβέρνηση συνεπώς θα συνεχίσει να πιέζει σε επίπεδο ΕΕ για τη λήψη πανευρωπαϊκών μέτρων κατά της ακρίβειας, προειδοποιώντας όσους διαφωνούν όπως η Γερμανία για τις εκλογικές συνέπειες μίας συνεχιζόμενης ευρωπαϊκής αδράνειας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα