Επιδότηση καυσίμων: Μέσα σε δύο εβδομάδες θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα

Επιδότηση καυσίμων: Μέσα σε δύο εβδομάδες θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα
Γιάννης Οικονόμου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε η πλατφόρμα για την επιδότηση στα καύσιμα κίνησης να ανοίξει το συντομότερο, δήλωσε ο Γ. Οικονόμου.

Το αργότερο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το σύστημα να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση θα γίνεται με την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων, κατά το πρότυπο του freedom pass, που θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια.

Η κάρτα θα αφορά σε φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Η ηλεκτρονική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ όσοι δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Πώς θα γίνει η επιδότηση καυσίμων

  • Για να δοθεί η ενίσχυση το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης.
  • Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία και να είναι ασφαλισμένο.
  • Η επιδότηση (για αυτοκίνητο) αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Συνεπώς η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 40 ευρώ.
  • Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο).
  • Για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα