Επιμένει στη ρητορική “γκρίζων ζωνών” η Τουρκία

Διαβάζεται σε 1'
Επιμένει στη ρητορική “γκρίζων ζωνών” η Τουρκία
Ελληνική φρεγάτα στο Αιγαίο EUROKINISSI

Η Τουρκία έχει αναζωπυρώσει, έπειτα από πολλές εβδομάδες νηνεμίας, το κλίμα αντιπαράθεσης στα ελληνοτουρκικά.

Συνεχίζει τη ρητορική της έντασης η Τουρκία με αφορμή τις εξαγγελίες της Αθήνας για δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο.

Λίγες μέρες μετά την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, το υπουργείο Άμυνας της χώρας κάνει λόγο για «νησιά και νησίδες του Αιγαίου που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους».

Τονίζει, δε, ότι «ως υπουργείο Άμυνας παραμένουμε σε επαγρύπνηση προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας».

Υπενθυμίζεται πως ο Τσελίκ, την Τετάρτη, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «εκτιμάμε ότι η ανακήρυξη των θαλασσίων πάρκων αποτελεί αναμφίβολα μια κατάσταση που αφενός σαμποτάρει αυτή τη διαδικασία ομαλοποίησης και αφετέρου εκμεταλλεύεται την περιβαλλοντική ευαισθησία μέσω μιας μονομερούς επίσπευσης».

Κάλεσε, μάλιστα, την Ελλάδα να μην εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματίας και να μην κάνει «βήματα που θα βλάψουν την εξομάλυνση». «Σε αυτό το πλαίσιο», όπως είπε, «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προσέγγιση για την ανακήρυξη των θαλασσίων πάρκων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα