Επιστολή δυσαρέσκειας Μητσοτάκη προς την ΑΔΕΔΥ

The official ceremony that markes the beggining of Greek EU Presidency took place at Zappeion Megaron, in Athens, on January 8, 2014 /          ,  8 , 2014
The official ceremony that markes the beggining of Greek EU Presidency took place at Zappeion Megaron, in Athens, on January 8, 2014 / , 8 , 2014 SOOC

Τι αναφέρει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την απουσία της ΑΔΕΔΥ σε προγραμματισμένη συνάντηση για την αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δημοσίου. Διαβάστε το πόρισμα της έρευνας

Την έκπληξή του για το γεγονός ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε να προσέλθει σε χθεσινό ραντεβού, στο οποίο θα παρουσιαζόταν το νέο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης δημοσίων υπαλλήλων, εκφράζει με επιστολή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επισημαίνει μάλιστα στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης, είναι η δεύτερη φορά που η ΑΔΕΔΥ αρνείται το διάλογο για σχέδια νόμου που συνδέονται με τη δημόσια διοίκηση και τους δημοσίους υπαλλήλους.

«Σέβομαι απόλυτα το θεσμικό ρόλο της ΑΔΕΔΥ και επιθυμία μου ήταν πριν το σχέδιο νόμου τεθεί σε δημόσια διαβούλευση να έχει προηγηθεί η δική σας ενημέρωση. Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω την άρνησή σας να προσέλθετε σε αυτό το διάλογο, επικαλούμενοι μάλιστα την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και τις πολιτικές εξελίξεις που αυτή μπορεί να προκαλέσει», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τις επόμενες ημέρες οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους μέσω ιστοσελίδας, ώστε μέσα από διαβούλευση να επιτευχθεί ενός αποτελεσματικού συστήματος αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι από το νέο σύστημα αξιολόγησης θα επηρεάζονται ή θα εξαρτώνται οι προαγωγές, οι μισθολογικές επιβραβεύσεις, η μετακίνηση υπαλλήλων, η επιλογή των διευθυντών, αλλά και η οριστική πρόσληψη ενός υπαλλήλου στο δημόσιο μετά την διετή περίοδο προσαρμογής.

Από το αποτέλεσμα της ετήσιας αξιολόγησης κάθε υπαλλήλου θα απορρέουν αφενός το Ατομικό Πλάνο Ανάπτυξης, το οποίο θα περιλαμβάνει τις προτεινόμενες ενέργειες για εκπαίδευση και ανάπτυξη του αξιολογούμενου και αφετέρου έναν χαρακτηρισμό της απόδοσης, ο οποίος θα λαμβάνεται υπόψη στις προαγωγές και σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Πηγή Φωτογραφίας: sooc

SHARE:

24Media Network