Επίθεση Μπογδάνου στο ΚΚΕ και άδειασμα από Δένδια

Επίθεση Μπογδάνου στο ΚΚΕ και άδειασμα από Δένδια
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας eurokinissi

Προκάλεσε και πάλι στην Βουλή ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ με εμφυλιοπολεμικό λόγο. Απαράδεκτη κάθε σύμπραξη με τον Κασιδιάρη είπε παρεμβαίνοντας ο υπουργός Εξωτερικών.

Πολλαπλή πολιτική κόντρα καταγράφθηκε σήμερα στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, αφού ο βουλευτής της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μπογδάνος επιδόθηκε σε μια αντικομμουνιστική ρητορική προκαλώντας την αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. Στην συνέχεια όμως στην αντιπαράθεση παρενέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας «αδειάζοντας» τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Πρόκειται για μία αντιπαράθεση στην οποία εκτέθηκε για πολλοστή φορά ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ όμως παράλληλα καταγράφθηκαν και αντιθέσεις που υφίστανται στο εσωτερικό της Ν.Δ.

UPD: O Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο

Η αρχή έγινε με την ομιλία του Κ.Μπογδάνου. Σε αυτή μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο Γριβας ελεγε εχουμε τρεις εχθρούς. τους Άγγλους, τους τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ελεγε ηταν οι κομμουνιστές». Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που κατηγόρησε τον Κωσταντίνο Μπογδάνο για υιοθέτηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής: «Εκτός από το Τι Μπογδάνος – Τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος – Τι Χρυσή Αυγή» είπε χαρακτηριστικά. Ο Κ.Μπογδάνος ανταπάντησε λέγοντας ότι ο αντικομμουνισμός είναι μορφή του φιλελευθερισμού. Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Δρίτσας που αναφέρθηκε σε συμμετοχή του Κ.Μπογδάνου σε εκδήλωση μίσους στο Βίτσι όπου κατέθεσε στεφάνι η Χρυσή Αυγή και εκπρόσωπος του Η.Κασιδιάρη. Ο Κ.Μπογδάνος παραδέχθηκε την συμμετοχή του τονίζοντας όμως ότι εκεί βρίσκονταν και ο βουλευτής της Ν.Δ Ζησης Τσικαλάγιας όπως και η γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κ. Αντωνίου.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη σε πολύ έντονο ύφος στην συζήτηση ο παριστάμενος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Με αιχμές εναντίον του Κ.Μπογδάνου. Όπως είπε «δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας για να συζητήσουμε την επιβίωση της χώρας στο μέλλον». Αναφέρθηκε στην εκδήλωσε σημειώνοντας πως «εγώ δεν γνωρίζω κύριοι συνάδελφοι ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι, ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη». Πρόσθεσε πως «εκ μέρους της κυβέρνησης ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Τόνισε σε σκληρό ύφος ότι «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια». Ερώτημα αποτελεί πάντως αν οι αναφορές του υπουργού Εξωτερικών, εμμέσως στρέφονται και στο Μέγαρο Μαξίμου, ιδίως από την στιγμή που ο Κ.Μπογδάνος είχε επισημάνει την παρουσία της εκπροσώπου του πρωθυπουργικού γραφείου στην εκδήλωση στο Βίτσι.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Σία Αναγνωστοπούλου, ζήτησε από το προεδρείο να παρέμβει για την επίθεση του Κ.Μπογδάνου εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα