Ερώτηση για την τήρηση του όρου των 400 εργαζόμενων από τα κανάλια από 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση για την τήρηση του όρου των 400 εργαζόμενων από τα  κανάλια από 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία Eurokinissi

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής κι Εργασίας αν τα κανάλια τηρούν τον όρο περί ελάχιστου αριθμού τετρακοσίων εργαζομένων όπως προβλέπει ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά κι αν τηρούν την εργατική νομοθεσία.

Ερώτηση για το αν τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας τηρούν τις υποχρεώσεις τους κατέθεσαν προς τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής κι Εργασίας 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη υπογράφουσα την Αννέτα Καββαδία. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν αν έχουν γίνει οι σχετικοί έλεγχοι ώστε να βεβαιωθεί ότι τα κανάλια τηρούν τον όρο περί ελάχιστου αριθμού τετρακοσίων εργαζομένων όπως προβλέπει ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι 55 βουλευτές ρωτούν ακόμα αν έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να διαπιστωθεί ότι τηρείται η εργατική νομοθεσία στα κανάλια. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν ότι η ψήφιση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες «αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς την καταπολέμηση του καθεστώτος ακραίας ανασφάλειας, απολύσεων, απλήρωτων δεδουλευμένων και μαύρης εργασίας, που επικρατούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πλειοψηφία των ιδιωτικών ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών». 

Οι 55 βουλευτές επικαλούνται δημοσιογραφικές πληροφορίες για «κρούσματα ομαδικών απολύσεων σε ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας» και τονίζουν ότι «η κατοχύρωση της εργασιακής ασφάλειας και γενικότερα η διασφάλιση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας αποτελούν σημαντικά αξιακά προτάγματα της Αριστεράς».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα