Ερώτηση στη Βουλή καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία

Ερώτηση στη Βουλή καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία
Ένταση στα Εξάρχεια μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου Eurokinissi

Σφοδρή ανακοίνωση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από την αξιωματική αντιπολίτευση. Πυρά από την Όλγα Γεροβασίλη κατά συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ. Υπενθύμισε τη δήλωση Μπαλάσκα για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή, με ερώτηση βουλευτών του, φέρνει το μεσημέρι της Δευτέρας ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της αστυνομικής βίας, μετά και τα κρούσματα που εμφανίστηκαν την Παρασκευή, μετά τη διαδήλωση για την επέτειο Γρηγορόπουλου. Ερώτηση που αναμένεται να συζητηθεί την προσεχή Παρασκευή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ταυτόχρονα, η Κουμουνδούρου ανεβάζει τους τόνους προσωπικά με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα χθες για το θέμα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

“Δύο ολόκληρες μέρες μετά την ακραία καταστολή στην πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο και περισσότερες από 24 ώρες μετά από την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε, όχι μόνο για να καλύψει αλλά και για να υπερασπιστεί τις αγριότητες των δυνάμεων της αστυνομίας. Τόλμησε όμως και κάτι ακόμη: Ισχυρίστηκε πως οι εικόνες διαπόμπευσης των διαδηλωτών και χρήσης ακραίας βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις είναι… οφθαλμαπάτη και συκοφαντία του ΣΥΡΙΖΑ!”, αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, ενώ τονίζει:

“Το θράσος του κ. Χρυσοχοΐδη αγγίζει τα όρια της αθλιότητας. Ωστόσο, δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Φαίνεται πως, προκειμένου να υπηρετήσει το δόγμα “Νόμος και Τάξη” του κ. Μητσοτάκη, ο υπουργός Προ.Πο. είναι διατεθειμένος να ισχυριστεί ακόμα κι ότι οι γάιδαροι πετάνε. Τα θέματα, όμως, που αφορούν τον πυρήνα του κράτους δικαίου είναι πολύ σοβαρά. Αν η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να τα διαχειριστεί διασπείροντας fake news και προσβάλλοντας την νοημοσύνη των πολιτών, είναι βαθιά γελασμένη”.

Την ίδια στιγμή η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη αφήνει σοβαρές αιχμές για τη στάση συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ. “ «Αυτά εννοούσαν κάποιοι συνδικαλιστές της αστυνομίας ότι δεν μπορούσαν να κάνουν, επειδή δεν είχαν κάλυψη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Εκτός από την παραπομπή αυτής της υπόθεσης στο Συνήγορο του Πολίτη, έχουν ξεκινήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας;»,  αναφέρει χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη, με ανάρτησή της στο facebook, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του συνδικαλιστή αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα ότι επί ΣΥΡΙΖΑ “δεν περάσαμε καλά σαν αστυνομικοί και η ψυχολογία μας δεν ήταν καλή”, αφού “δεν αισθανόμασταν ότι έχουμε μια πολιτική κάλυψη”.

Η Κουμουνδούρου, τέλος, επισημαίνει με ικανοποίηση την αντίδραση των άλλων κομμάτων στο θέμα της αστυνομικής βίας, όπως κυρίως το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ25.

Ραγούσης: Το ΥΠΡΟΠΟ έβγαλε ήδη συμπέρασμα

Χαρακτηριστικό της έμφασης που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα είναι και η δήλωση του αρμόδιου Τομεάρχη για θέματα Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Ραγκούση και στην οποία αναφέρεται:

“Την ώρα που υποτίθεται πως με ειλικρινή πρόθεση ελέγχου το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη βίντεο και αναφορές αστυνομικής βίας για να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα, η ίδια η κυβέρνηση έσπευσε με τη χθεσινοβραδινή -θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτη-ανακοίνωση του ΥΠΡΟΠΟ και εξέδωσε πόρισμα. Έβγαλε ήδη συμπέρασμα.

«Τίποτε δεν συνέβη, όλα -βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες από τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου- είναι ψέματα».

Αναμφίβολα, πρόκειται για την πιο επικίνδυνη εκδήλωση φαινομένων κυβερνητικής κακοποίησης του κράτους δικαίου και της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας του Συνηγόρου του Πολίτη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσβάλλει όλων μας τη νοημοσύνη. Πολιτών, Βουλής, κομμάτων, ΜΜΕ.

Μετά από αυτές τις πρωτοφανείς πρακτικές είναι πλέον τεκμηριωμένο: Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια ζοφερή κι απολύτως ανησυχητική περίοδο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version