Εστίαση: Ανακοινώσεις για “προνόμια” στους εμβολιασμένους – LIVE EIKONA

Εστίαση: Ανακοινώσεις για “προνόμια” στους εμβολιασμένους – LIVE EIKONA
Εστίαση. Eurokinissi

Νέες ανακοινώσεις για "προνόμια" εμβολιασμένων από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Νέα “προνόμια” για τους εμβολιασμένους ανακοινώνουν στις 12:30 το μεσημέρι, οι υπουργοί Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως είπε το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Άδ. Γεωργιάδης, “όσοι έχουν εμβολιαστεί θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα των προνομίων για τους εμβολιασμένους που θα ανακοινωθούν σήμερα”.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση που γίνεται για τα καταστήματα εστίασης σε σχέση με αυτό, είπε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Χθες και μετά την εξαγγελία του “freedom pass”, για νέους 18- 25 ετών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μίλησε για “ένα πλαίσιο κανόνων που θα αφορά ελεγχόμενες δραστηριότητες, σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπου θα δίνονται μεγαλύτερες διευκολύνσεις και δυνατότητες σε όσους είναι εμβολιασμένοι, να κινηθούν, τόσο σε κλειστούς χώρους, όσο και σε ανοιχτούς χώρους έντονου συγχρωτισμού.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα