Εστίαση: Προς νέα χαλάρωση των μέτρων – Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή

Εστίαση: Προς νέα χαλάρωση των μέτρων – Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή
Κατάστημα εστίασης intime

Εν όψει Αποκριών η κυβέρνηση θέλει να χαλαρώσει κι άλλο τα μέτρα κατά του κορονοϊού στην εστίαση, όπως επιβεβαίωσε ο Γ. Οικονόμου.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να χαλαρώσει κι άλλο τα μέτρα στην εστίαση και ενδεχομένως να επιτραπούν ορισμένες εκδηλώσεις τις Απόκριες, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς ειδικότερα στο πλαίσιο του briefing, εάν θα επιτραπούν οι όρθιοι στη διασκέδαση και η παρουσία θεατών σε καρναβαλικές εκδηλώσεις, καθώς και εάν θα αρθούν πλήρως οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους, ο κ. Οικονόμου καταρχάς επισήμανε ότι: “Παρακολουθούμε και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη μία σταδιακή χαλάρωση έως και κατάργηση των περιοριστικών μέτρων” και πρόσθεσε:

“Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή. Εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια που θα επιτρέψουν και στη χώρα μας αυτή τη χαλάρωση -και κάτι τέτοιο δείχνουν μέχρι τώρα τα στοιχεία για τους βασικούς δείκτες- η επιτροπή θα εισηγηθεί και η κυβέρνηση θα αποφασίσει”.

Σημειωτέον ότι οι δήμοι που “ζουν” από το Καρναβάλι, αλλά και η εστίαση, θα ήθελαν περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων πριν τις Απόκριες. Εξάλλου, εφέτος η χώρα δεν θα βρίσκεται σε lockdown την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα. Οι μετακινήσεις δεν απαγορεύονται και τα καταστήματα διασκέδασης ούτως ή άλλως θα λειτουργούν, έστω με τα ισχύοντα μέτρα, τα οποία όμως σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της εστίασης αποτελούν “βραχνά”.

Έτσι όπως είχε γράψει το NEWS 24/7, η κυβέρνηση προσανατολιζόταν σε μία μέση οδό μεταξύ της πλήρους χαλάρωσης και της διατήρησης όλων των μέτρων: Να επιστρέψουν οι όρθιοι στην εστίαση και τη διασκέδαση. Και να γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους και με τήρηση υγειονομικών μέτρων, όχι όμως και αποκριάτικες παρελάσεις.

Ούτως ή άλλως βέβαια ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, έχει ανακοινώσει ότι θα γίνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις, όχι όμως η παρέλαση.

Το ζήτημα συζητήθηκε στην καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας για την πορεία της πανδημίας υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και φαίνεται πως ο κύβος τελικώς ερρίφθη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη του στον “Ελεύθερο Τύπο” επιβεβαίωσε ότι στην ΕΕ συζητείται η πλήρης κατάργηση των μέτρων για τους εμβολιασμένους πολίτες από τέλη Μαρτίου, με το σκεπτικό ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι μεν επικίνδυνη, αλλά δεν έχει την νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν φαίνεται να είναι άσχετο με την προσδοκία της κυβέρνησης για μία καλή τουριστική περίοδο, η οποία μάλιστα να ξεκινήσει νωρίτερα εφέτος και δη από το Μάρτιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα