Euractiv: O Τσίπρας στηρίζει το εμβόλιο της AstraΖeneca

Euractiv: O Τσίπρας στηρίζει το εμβόλιο της AstraΖeneca
Ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

To Euroactiv κάνει εκτενή αναφορά στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και ιδιαίτερα στις αναφορές του στο εμβόλιο της AstraZeneca και στη σύγκρουση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να αναδείξει τον επιχειρηματικό πόλεμο των φαρμακευτικών εταιριών με αντικείμενο τα εμβόλια του κορονοϊού αλλά και να στηρίξει το εμβόλιο της AstraZeneca αναφέρεται την Τετάρτη το Euractiv.

Το μέσο δημοσιεύει εκτεταμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στον AΝΤ1 και στέκεται περισσότερο σ’ αυτά τα δύο κομμάτια.

“Δεν μπορεί ολόκληρος ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου να εμβολιάζεται με Astra Zeneca και για την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι ύποπτο” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και αναδημοσιεύει το Euractiv.

“Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα αρνητικό κλίμα για το εμβόλιο. Θα είμαι ειλικρινής: Υπάρχουν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των εταιριών” είπε ακόμα.

Το δημοσίευμα στέκεται ακόμα στο σημείο εκείνο που ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι πιθανότητες για σοβαρές παρενέργειες είναι στην πραγματικότητα ελάχιστες και πάντως πιο λίγες από το να κολλήσει κανείς τον ιό.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα κυβερνητικά στελέχη κατηγόρησαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι “σαμποτάρει” τη διαδικασία αναφερόμενα στην ατάκα του περί “ξεστοκαρίσματος” των εμβολίων της AstraZeneca.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα