Τσίπρας για AstraZeneca: Να σταματήσουμε να στοχοποιούμε τους νέους

Τσίπρας για AstraZeneca: Να σταματήσουμε να στοχοποιούμε τους νέους
Αλέξης Τσίπρας. Φωτο αρχείου. Eurokinissi

Την μαζική ανταπόκριση των 30άρηδων στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς εξήρε ο Αλέξης Τσίπρας. Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca και το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια έστειλε ο Αλέξης Τσιπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στον ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας παράλληλα την «υπευθυνότητα» των νέων που ανταποκρίνονται άμεσα στο άνοιγμα του εμβολιασμού στις ηλικίες 30-39.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «το ποσοστό του εμβολιασμού είναι παρά πολύ χαμηλό κοντά στο 8%», ενώ στην ερώτηση γιατί δεν συμμετέχει σε κάποια καμπάνια είπε: «Πρώτος δεν εμβολιάστηκα; Εχουμε κάνει και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Στο ίδιο σημείο άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως είναι άδικη απέναντι στους νέους τους οποίους όπως είπε έχει στοχοποιήσει: «Να σας δώσω ένα παράδειγμα σήμερα για να σας αποδείξω ποσό άδικη είναι κυβέρνηση που έχει στοχοποιήσει του νέους ανθρώπους. Οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο άνοιγμα της πλατφόρμας 30-39. Ας σταματήσουμε να τους στοχοποιούμε».

Το AstraZeneca και το “ξεστοκάρισμα”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προχώρησε και σε μια δήλωση όμως που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και την αντίδραση κυβερνητικών στελεχών.

«Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε. Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορονοϊό και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο», είπε ο κ. Τσίπρας με την κυβέρνηση να τον κατηγορεί ότι με την αναφορά σε “ξεστοκάρισμα”, υπονομεύει τους εμβολιασμούς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα