Για υπονόμευση των εμβολιασμών με AstraZeneca κατηγορούν τον Τσίπρα κυβερνητικά στελέχη

Για υπονόμευση των εμβολιασμών με AstraZeneca κατηγορούν τον Τσίπρα κυβερνητικά στελέχη
ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Eurokinissi

Τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τη δήλωση του για ξεστοκάρισμα εμβολίων της AstraZeneca σχολίαζαν κυβερνητικά στελέχη.

“Ο Αλέξης Τσίπρας υπονομεύει ανοιχτά τους εμβολιασμούς και καλύπτει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο”, υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τη χθεσινή διαδικτυακή εκδήλωση για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν ότι ο κ. Τσίπρας που δεν κάλεσε ποτέ τους πολίτες να εμβολιαστούν, παρά την έκκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, “σήμερα υπονόμευσε ανοιχτά τον εμβολιασμό με την απίστευτη δήλωση ότι η πλατφόρμα για τις νεότερες ηλικίες άνοιξες για να ξεστοκάρουμε το εμβόλιο της AstraZeneca”.

Τα ίδια στελέχη αντί άλλου σχολίου για την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση περί κατάργησης του 8ώρου, στέκονταν στην παρουσία του συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου. “Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή συνδικαλισμού, που κατέστρεψε τη ΔΕΗ”, υποστήριζαν και προσέθεταν: “Αυτή είναι η λογική του κ. Τσίπρα για τους εργαζόμενους, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Ο Φωτόπουλος.”

Κυβερνητικά στελέχη κατηγορούσαν επίσης τον κ. Τσίπρα ότι αρνήθηκε να καταδικάσει τις “εκκαθαρίσεις στο δημόσιο” που όπως η ΝΔ καταγγέλλει, προανήγγειλε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ με ανακοίνωση της είχε υποστηρίξει ότι: “ Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανακόπουλος απειλεί με εκκαθαρίσεις στο δημόσιο στην περίπτωση που το κόμμα του βρισκόταν ξανά στην κυβέρνηση. «Υπάρχουν αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης που θα πρέπει να εκκαθαριστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε κλειστή κομματική εκδήλωση. Οι δηλώσεις του κ.Τζανακόπουλου, στη γραμμή Τσιπρα-Πολάκη περι ελέγχου των αρμων της εξουσίας, παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Δείχνουν όμως το πώς σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτουν τι συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Όλα αυτά παραπέμπουν σε σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία.”

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως ο τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεων του κ.Τζανακόπουλου. “Όλοι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του αποκατέστησε το κύρος της δημόσιας διοίκησης, σεβάστηκε τους δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς, θεσμοθέτησε και υλοποίησε αξιοκρατικές και διαφανείς λειτουργίες σε όλο το φάσμα των διοικητικών διαδικασιών”, δήλωσε και πρόσθεσε:

“Προφανώς και υπάρχει η ανάγκη σύγκρουσης με μηχανισμούς παραεξουσίας, διαφθοράς και κακοδιοίκησης στο δημόσιο τομέα. Αυτό δεν αποτελεί απλώς δικαίωμα μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Αποτελεί θεσμική υποχρέωσή της με βάση τη συνταγματική αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και την προφανή ανάγκη διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος.”

Πελώνη: Ο κ. Τσίπρας ψαρεύει στα θολά νερά της καταστροφολογίας

Τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Είναι η πολλοστή φορά εν μέσω της πανδημίας που ο κ. Τσίπρας αντί να καλέσει σε τήρηση των μέτρων και να συστήσει στους πολίτες να εμβολιαστούν, ψαρεύει στα θολά νερά της καταστροφολογίας.

Σήμερα, ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του, κάνοντας την αδιανόητη για πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωση ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να «ξεστοκάρει». 

Προσβάλλει τους νέους που ήδη εμβολιάζονται. Και μετατρέπει τον εαυτό του σε αρνητή του μεγαλύτερου διακυβεύματος της εποχής που είναι το χτίσιμο του τείχους ανοσίας. 

Ανεύθυνος και πλέον αυταπόδεικτα συνειδητός υπονομευτής της εθνικής προσπάθειας κατά της πανδημίας, το μόνο που δεν είπε καθαρά ο κ. Τσίπρας, είναι να μην κάνει κανείς το εμβόλιο”, αναφέρει στην δήλωσή της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα