Ευρωκοινοβούλιο: Αναγνώρισε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αιγαίο – Καταδίκασε την FRONTEX

Ευρωκοινοβούλιο: Αναγνώρισε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αιγαίο – Καταδίκασε την FRONTEX
Ευρωκοινοβούλιο ap

Με την άρνησή του να εγκρίνει τη διαχείριση του οικονομικού απολογισμού της FRONTEX, το Ευρωκοινοβούλιο αναγνώρισε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Το μεσημέρι της Τρίτης, στο Στρασβουργο, το Ευρωκοινοβούλιο αρνήθηκε να εγκρίνει την διαχείριση του οικονομικού απολογισμού της FRONTEX για το 2020 με ευρεία πλειοψηφία.

Με την απόφασή της, η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναγνώρισε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αιγαίο, καθώς με ευρεία πλειοψηφία εξέφρασε «την βαθιά της ανησυχία για τα όσα αποκάλυψε η έκθεση της OLAF» σύμφωνα με την οποία η μέχρι πρότινος διοικητική ομάδα της FRONTEX γνώριζε και στήριζε επαναπροωθήσεις και εν γενεί παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο που περνούν το Αιγαίο.

Το θέμα εισήλθε εκτάκτως χθες στην ημερήσια διάταξη, μετά από πρόταση της Ευρωομάδας της αριστεράς και συζητήθηκε αρχικά το βράδυ της Δευτέρας.

Η επίτροπος της Κομισιόν, Ιλβα Γιόχανσον, επανέλαβε πως «Η ΕΕ χρειάζεται μια ισχυρή FRONTEX που θα λειτουργεί σωστά και με θεσμικά αντίβαρα. Είναι σαφές ότι υπήρξε κακή συμπεριφορά και κακοδιαχείριση από την προηγούμενη διοίκηση που έχει βλάψει τον οργανισμό», τόνισε κατα τη συζήτηση της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα