Ευρωκοινοβούλιο: Υιοθετεί την έκθεση για την ελευθερία του Τύπου που αμφισβητεί ο πρωθυπουργός

Ευρωκοινοβούλιο: Υιοθετεί την έκθεση για την ελευθερία του Τύπου που αμφισβητεί ο πρωθυπουργός
Eurokinissi

To Ευρωκοινοβούλιο δημοσιεύει την έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου που κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση.

Την έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου στην οποία η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης δημοσιεύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μόλις μία ημέρα μετά τη συζύτηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον δημοσιογράφο David Ignatius, κατά την οποία ο πρωθυπουργός αμφισβήτησε τη μεθοδολογία της εν λόγω έρευνας.

“Επιδείνωση της πόλωσης στον χώρο των ΜΜΕ, με την ελευθερία του Τύπου να πλήττεται παράλληλα και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασαν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα” αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και παραθέτει το γράφημα όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση, αλλά και ολόκληρη την έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο David Ignatius σχετικά με τον “καταποντισμό” της Ελλάδας στην έκθεση, απάντησε οτι πρόκειται για “ένα δείκτη από μία γαλλική Μη Κυβερνητική Οργάνωση” και πρόσθεσε:

“Διαφωνώ με τον πιο εμφατικό τρόπο με τα αποτελέσματα και τη μεθοδολογία. Είμαστε μία ελεύθερη δημοκρατία. Κοιτάξτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην Ελλάδα, θα δείτε ότι οι περισσότερες από αυτές είναι πολύ επικριτικές σε ότι κάνουμε. Είναι μία χώρα στην οποία καθένας μπορεί να δημοσιεύσει ο,τιδήποτε”.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη νομοθεσία που προωθήθηκε για να περιοριστούν τα fake news κατά την πανδημία, παραδεχόμενος ότι δεν ήταν απόλυτα επιτυχημένη, καθώς στα social media μπορούν να εξαπλωθούν ψευδείς ειδήσεις χωρίς έλεγχο.

“Πέρα από αυτό η Ελλάδα είναι μία πολύ “ζωντανή” δημοκρατία, όπου ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει τη θέση του. Ως μετριοπαθής πολιτικός παίρνω την κριτική πολύ σοβαρά και ξέρω ότι αν είσαι στη δημόσια σφαίρα είσαι υποχρεωμένος να δεχτείς κριτική”, κατέληξε.

Το επίμαχο απόσπασμα από το 18:30 και έπειτα

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα