Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Ο Μητσοτάκης να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί

Διαβάζεται σε 3'
Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος EUROKINISSI

Την ανάγκη για παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές επεσήμανε ο Σωκράτης Φάμελλος μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας

Δηλώσεις στο το περιστύλιο της Βουλής πραγματοποίησε ο Σωκράτης Φάμελλος μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για «πολλαπλές αποδείξεις ακραίας παραβίασης του κράτους δικαίου στη χώρα μας» ενώ επεσήμανε πως «από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη διατυπωθεί η ανάγκη για παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές».

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε: «Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί. Για τις ευθύνες τις κυβέρνησης και ιδιαίτερα των κ.κ. Καραμανλή και Καραγιάννη οι οποίοι γνώριζαν με όλους τους θεσμικούς διαθέσιμους τρόπους για τα σοβαρά ζητήματα των ελλειμμάτων και προβλημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.»

Αναλυτικά η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνυποβάλλει την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ανταποκρινόμενη στις πολλαπλές αποδείξεις ακραίας παραβίασης του κράτους δικαίου στη χώρα μας.

Τις πολύ σοβαρές απειλές κατά του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων επιβεβαιώνει και το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Για όλους αυτούς τους λόγους από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη διατυπωθεί η ανάγκη για παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές.

Και για τους λόγους αυτούς υπήρξε μια εποικοδομητική συνεργασία με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να προσέλθει στη Βουλή την οποία απαξίωσε στη συζήτηση για την εξεταστική των Τεμπών, προσβάλλοντας τη μνήμη των θυμάτων και την κοινωνία.

Να έρθει και να απολογηθεί:

​- Για τις ευθύνες των κκ Καραμανλή, Καραγιάννη, που είχαν γνώση όλων των ελλειμμάτων του σιδηροδρομικού δικτύου με όλα τα διαθέσιμα θεσμικά μέσα και προειδοποιήσεις,

– Για το μπάζωμα στα Τέμπη και την καταστροφή πειστηρίων, αλλά και τις ευθύνες του κ. Τριαντόπουλου,

– Για τη μονταζιέρα των Τεμπών και την παραποίηση ηχητικών ντοκουμέντων, με προφανή στόχο την παραπληροφόρηση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Πρέπει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για την παράνομη διάθεση και χρήση προσωπικών δεδομένων πολιτών από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, όπως παραδέχτηκε και ο συνυπεύθυνος κ. Μαρινάκης, τότε γραμματέας της ΝΔ.

Και για την παράνομη χρήση λογισμικού παρακολούθησης, τις υποκλοπές, τις απειλές στις ανεξάρτητες αρχές, την υποτίμηση της δικαιοσύνης και τον εκφοβισμό δικαστικών λειτουργών.

Αυτό όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την πρώτη μέρα.

Ξεκαθαρίζουμε ότι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας, οφείλονται στις κυβερνητικές επιλογές και όχι στην αντιπολίτευση που ασκεί τον συνταγματικό της ρόλο. Αυτές οι αρχές του Συντάγματος είναι που παραβιάζονται από την κυβέρνηση και μας οδηγούν υποχρεωτικά στην πρόταση δυσπιστίας.

Η κοινωνία γνωρίζει τις ευθύνες του κ. Μητσοτάκη. Και για το λόγο αυτό πρέπει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα