Φίλης: Τα ψέματα Κασσελάκη για την “πατριωτική αριστερά” – Τι του είπα

Διαβάζεται σε 2'
Νίκος Φίλης και Στέφανος Κασσελάκης
Νίκος Φίλης και Στέφανος Κασσελάκης SOOC

Για παραμόρφωση της μεταξύ τους συνομιλίας κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Νίκος Φίλης, ο οποίος παρέθεσε την συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή περί “πατριωτικής Αριστεράς”.

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπολύει ο Νίκος Φίλης μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατηγορώντας τον πρόεδρο του κόμματος ότι “παραμόρφωσε πλήρως” την μεταξύ τους συζήτηση και παραθέτει το σημείο όπου αναφέρθηκαν στην “πατριωτική αριστερά”.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του κ. Κασσελάκη “ο Φίλης μου είπε να μην λέω πατριωτική Αριστερά” παρέθεσε το τι πραγματικά ειπώθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, λέγοντας ότι στη συνάντησή τους του είχε επισημάνει ότι “η σύγχρονη Αριστερά έχει πολλά χαρακτηριστικά.Είναι δημοκρατική, είναι οικολογική, είναι φεμινιστική, είναι αντικαπιταλιστική, είναι σοσιαλιστική, είναι αντιεθνικιστική, είναι κατά των έμφυλων και άλλων διακρίσεων, και βεβαίως πατριωτική. Γιατί επιλέγεις απ’ όλα αυτά μόνο τη λέξη πατριωτική; Αυτό μοιάζει σαν να δίνεις εξετάσεις στη Δεξιά, που αμφισβητεί τον πατριωτισμό της Αριστεράς“.

Όπως τονίζει, η απάντηση σε αυτό του κ. Κασσελάκη “ήταν αυτολεξεί ‘ίσως έχεις δίκιο'”.

“Είναι σαφές ότι στη χτεσινή του συνέντευξη, παράφρασε και παραμόρφωσε πλήρως τη συζήτησή μας, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις. Με μια μέθοδο που προκαλεί εντύπωση, καθώς φανερώνει κάποιες πλευρές της προσωπικότητάς του. Πέραν του ήδη διαπιστωμένου γεγονότος, να αλλάζει καθημερινά την αφήγησή του για όλα τα πολιτικά θέματα” υπογραμμίζει ο Νίκος Φίλης.

Η ανάρτηση του Νίκου Φίλη

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στο MEGA χθες, Τρίτη (14/11) ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον Νίκο Φίλη λέγοντας “Ο κ. Φίλης μου είχε πει να βγάλω τη λέξη πατριωτική από την Αριστερά. Δεν έχω να αλλάξω τίποτα όμως”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα