Φλαμπουράρης: "Παραιτήθηκα από το Δ.Σ. της 'Διάτμηση' και πούλησα τις μετοχές στις 26.01". Όλα τα έγγραφα

Ξενάγηση-ενημέρωση στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας νεοεισερχομένων πολιτών τρίτων χωρών στον Ελαιώνα, την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Ξενάγηση-ενημέρωση στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας νεοεισερχομένων πολιτών τρίτων χωρών στον Ελαιώνα, την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης απαντά σε δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν με κατασκευαστική εταιρεία που αναλαμβάνει και έργα δημοσίου, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τη μη εμπλοκή του σήμερα. Δείτε τα σχετικά έγγραφα (Pics)

Με επίσημη δήλωση του που εστάλη από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης διευκρινίζει πως παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της εταιρείας "Διάτμηση" που του ανήκε, στις 26 Ιανουαρίου του 2015, αμέσως μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από το κόμμα του και πριν την υπουργοποίηση του.

Αναφέρει πως μεταβίβασε τις μετοχές της εταιρείας που κατείχε όπως προκύπτει από το από 26.01. 2015 Ιδιωτικό Συμφωνητικό αλλά και από το μετοχολόγιο της εταιρείας.

Σημειώνει πως την 26.01.2015 προέβη στη διακοπή εργασιών όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο του Τμήματος Μητρώου της αρμόδιας φορολογικής αρχής, κατέθεσα το πτυχίο μου και αίτηση συνταξιοδότησης.

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση στην εφορία του ιδιωτικού συμφωνητικού μεταβίβασης των μετοχών ενημερώνει την εφημερίδα που δημοσίευσε σχετικό κείμενο που τον εμπλέκει σε κατοχή μετοχών και σήμερα, πως όπως προκύπτει από το νόμο 4172/2013 και την ΠΟΛ 1032/2015 δεν υπάρχει καμία απολύτως υποχρέωση κατάθεσης του Συμφωνητικού στην αρμόδια φορολογική αρχή.

Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση του, αναφέρει:

"Το εισόδημα από την μεταβίβαση των μετοχών αυτών θα συμπεριληφθούν στην φορολογική δήλωση του έτους 2015 και θα φορολογηθούν το επόμενο έτος. Μετά την αποχώρησή μου από το ΔΣ της εταιρείας και την μεταβίβαση των μετοχών που κατείχα οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη της εταιρείας δεν με αφορά".

Για τη φημολογούμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας, υπογραμμίζεται:

"Επίσης σε ό,τι αφορά την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας για την οποία όλως ψευδώς αναφέρεται ότι καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ την Δευτέρα 14.09.2015 ενημερώνω ότι ήδη από τις 03.02.2014 έχει καταχωρηθεί η από 24/12/2013 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της εταιρείας με Αριθμό Πρωτοκόλλου 10672/14 και Κωδικό Αριθμό Καταχώρησης 411401 σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η άυξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Αν το ΓΕΜΗ διεκπεραίωσε το φάκελο την Δευτέρα 14.09.2015 αυτό επίσης δεν με αφορά".

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δίνει στη δημοσιότητα επίσης όλα τα σχετικά έγγραφα για την εταιρεία που κατείχε και που αποδεικνύουν πως δεν εμπλέκεται πια στο μετοχικό της κεφάλαιο, από το διάστημα που μετείχε της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται πως σήμερα το πρωί ο κ. Φλαμπουράρης, δήλωνε στο Βήμα fm: "Λίγο πριν ή μόλις μου ανακοινώθηκε ότι θα γίνω υπουργός (μεταβίβασα τις μετοχές μου) στον υπάρχοντα διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο. Στον Γιάννη Κοτταρίδη. Στην εταιρεία αυτή, που την είχα φτιάξει εγώ, είμαστε τρεις συνεταίροι. Στον ένα από αυτούς τους συνεταίρους μου μεταβιβάστηκαν οι μετοχές. Είναι δυνατόν να συζητήσω αυτό το θέμα τώρα; Όταν εγώ δεν έχω καμία σχέση με την εταιρεία; Την πήραν άλλοι.

Τι να πω, να φοβηθώ; Ότι μεταβιβάζω την εταιρεία; Πού να μεταβίβαζα τις μετοχές, σε κάποιον άγνωστο; Αυτός ήταν διατεθειμένος να τις αγοράσει, τις αγόρασε, θα τις πληρώνει με δόσεις, δεν είναι και εύκολο. Μια εταιρεία, η οποία είναι ουσιαστικά οικογενειακή, δεν μεταβιβάζεται σε κανέναν άγνωστο. Τρεις συνεταίροι είμαστε, δεν είναι οικογενειακή; Τι είναι; Δηλαδή έχεις μια ταβέρνα, τρεις συνεταίροι και θα πάει να μεταβιβάσει ο ένας τις μετοχές του σε έναν από τη Γαλλία; Όποιος σκέφτεται έτσι, σκέφτεται κακόπιστα. Τις μεταβίβασα…".

Η Δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη σχετικά με τα δημοσιεύματα όπως ακριβώς μας εστάλη από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Η αήθης χθεσινή επίθεση εναντίον μου από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης είναι πολιτικά καθοδηγούμενη και συκοφαντική στοχεύει δε στην προσωπική και πολιτική μου εξόντωση καθώς και στην αποδόμηση του αναμφισβήτητου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ξεπλυθούν οι τέσσερις δεκαετίες διαφθοράς και διαπλοκής του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος.

Άξιος ο μισθός των κυρίων του Πρώτου Θέματος και των λοιπών εμπόρων του ψεύδους και της συκοφαντίας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να δηλώσω τα κάτωθι:

Μόλις αποδέχτηκα την πρόταση να αναλάβω τη θέση του Υπουργού προχώρησα στις παρακάτω ενέργειες:

1. Παραιτήθηκα από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Διάτμηση» στις 26.01.2015 κατά την έκτακτη ΓΣ της εταιρείας από την οποία προέκυψε νέο ΔΣ. Το δε πρακτικό της ΓΣ ως και το πρακτικό συγκρότησης σε σώμα του νέου ΔΣ κατατέθηκε στο ΓΕΜΗ στις 04.02.2015 όπως προκύπτει και από το με αριθμό πρωτοκόλλου 16542 σχετικό πιστοποιητικό.

2. Μεταβίβασα τις μετοχές της εταιρείας που κατείχα όπως προκύπτει από  το  από 26.01. 2015 Ιδιωτικό Συμφωνητικό αλλά και από το μετοχολόγιο της εταιρείας. 

3. Την 26.01.2015 προέβην στη διακοπή εργασιών όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο του Τμήματος Μητρώου της αρμόδιας φορολογικής αρχής, κατέθεσα το πτυχίο μου και αίτηση συνταξιοδότησης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, να τονίσω ότι η επίμαχη  Σύμβαση μεταξύ της Εταιρείας Διάτμηση και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την οποία συκοφαντικά εγκαλούμαι, έχει ημερομηνία σύναψης την ημερομηνία ανακοίνωσης της κατακύρωσης του Διαγωνισμού και συγκεκριμένα την 24.11.2014, ημερομηνία δηλαδή προ της ανάληψης οποιουδήποτε δημόσιου αξιώματος. 

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση στην εφορία του ιδιωτικού συμφωνητικού μεταβίβασης των μετοχών μου να ενημερώσω το Πρώτο Θέμα ότι όπως προκύπτει από το νόμο 4172/2013 και την ΠΟΛ 1032/2015 δεν υπάρχει καμία απολύτως υποχρέωση κατάθεσης του Συμφωνητικού στην αρμόδια φορολογική αρχή. Το εισόδημα από την μεταβίβαση των μετοχών αυτών θα συμπεριληφθούν στην φορολογική δήλωση του έτους 2015 και θα φορολογηθούν το επόμενο έτος. Μετά την αποχώρησή μου από το ΔΣ της εταιρείας και την μεταβίβαση των μετοχών που κατείχα οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη της εταιρείας δεν με αφορά. 

Επίσης σε ό,τι αφορά την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας για την οποία όλως ψευδώς αναφέρεται ότι καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ την Δευτέρα 14.09.2015 ενημερώνω ότι ήδη από τις 03.02.2014 έχει καταχωρηθεί η από 24/12/2013 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της εταιρείας με Αριθμό Πρωτοκόλλου 10672/14 και Κωδικό Αριθμό Καταχώρησης 411401 σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η άυξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Αν το ΓΕΜΗ  διεκπεραίωσε το φάκελο την Δευτέρα 14.09.2015 αυτό επίσης δεν με αφορά.

Μετά από τις διευκρινίσεις αυτές οι οποίες συνοδεύονται από όλα τα σχετικά δημόσια έγγραφα ελπίζουμε ότι η συκοφαντική επίθεση του Πρώτου Θέματος θα σταματήσει άμεσα. Αν δοθεί όμως συνέχεια στα ψεύδη την απάντηση θα δώσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Αθήνα 16.09.2015

Φλαμπουράρης Αλέκος

Τα σχετικά έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέκος Φλαμπουράρης:

Φλαμπουράρης:
Φλαμπουράρης:
Φλαμπουράρης:
Φλαμπουράρης:
Φλαμπουράρης:
Φλαμπουράρης:
Φλαμπουράρης:
Φλαμπουράρης:
Φλαμπουράρης:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ για Φλαμπουράρη: Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τσαλακώθηκε

Φλαμπουράρης για ΔΙΑΤΜΗΣΗ: Ο διαγωνισμός έγινε το 2014. Δεν έχω καμία σχέση με την εταιρεία από τις 25 Γενάρη και μετά

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί 'εύνοιας' στην αναδοχή δημόσιου έργου η εταιρία στην οποία δούλευε ο κ. Φλαμπουράρης

SHARE:

24Media Network