Φώφη Γεννηματά: “Δεν θα είμαι υποψήφια για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ”

Φώφη Γεννηματά: “Δεν θα είμαι υποψήφια για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ”
Η Φώφη Γεννηματά EUROKINISSI

Με ανάρτησή της στο Facebook η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής για λόγους υγείας

Με ανάρτησή της στο Facebook η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ανακοίνωσε την αποχώρηση  της από την διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, για λόγους υγείας.

Όπως αναφέρει η κ. Γεννηματά, η οποία το βράδυ της Δευτέρας εισήχθη στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” με συμπτώματα ατελούς ειλεού, “η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής”.

Όπως τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μέχρι την ανάδειξη της νέας ηγεσίας ως Πρόεδρος και ως βουλευτή, προτεραιότητά της “παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης”.

Υπενθυμίζεται ότι κ. Γεννηματά, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού, εισήχθη στο νοσοκομείο εκτάκτως το βράδυ της Δευτέρας, με συμπτώματα ατελούς ειλεού, κατάσταση που οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.

Η Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους στενούς της συνεργάτες και δηλώνει αισιόδοξη πως θα κερδίσει και αυτή τη μάχη.

“Παγώνει” η κούρσα της διαδοχής

Η αιφνίδια εξέλιξη που αφορά την υγεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, «παγώνει» ουσιαστικά κάθε διαδικασία που αφορά την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος. Σίγουρα για τα επόμενα 24ωρα.

Οι τρείς εναπομείναντες διεκδικητές της προεδρίας, δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χάρης Καστανίδης πρόκειται άμεσα να αναστείλουν κάθε προεκλογικού χαρακτήρα δραστηριότητα.

Ήδη άλλωστε σχετικό μήνυμα έχει δώσει η πλευρά Ανδρουλάκη με τον ευρωβουλευτή να αναφέρει πως «εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα». Στο ίδιο πνεύμα θα κινηθεί η στάση του Ανδρέα Λοβέρδου που δήλωσε ότι θα βρίσκεται κοντά στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ «ως σύντροφος και ως φίλος» όπως και του Χάρη Καστανίδη.

Όσον αφορά την λειτουργία του κόμματος το επόμενο διάστημα, με δεδομένο ότι η Φώφη Γεννηματά θα είναι πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έως και την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, θα βασιστεί στις καταστατικές προβλέψεις που υφίστανται για μία τέτοια περίπτωση. Έτσι η Κεντρική Επιτροπή και τα όργανα του κόμματος θα αναλάβουν τα αντίστοιχα καθήκοντα. 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα