Φωτήλας: Να συμπλεύσουμε, να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Μητσοτάκη

Φωτήλας: Να συμπλεύσουμε, να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Μητσοτάκη

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο βουλευτής του Ποταμιού προτείνει συστράτευση με τη Νέα Δημοκρατία σε μια τοποθέτηση που θα προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων

Τη θέση του ότι το “Ποτάμι” θα πρέπει να συμπλεύσει και να ενισχύσει την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέφρασε ο βουλευτής του “Ποταμιού” Ιάσονας Φωτήλας, στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, επισημαίνοντας ότι πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποκτήσει μία νέα δυναμική.

“Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι σήμερα η πολιτική δύναμη με τα περισσότερα και πιο έντονα μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά, αυτή με το πιο καθαρό ευρωπαϊκό προφίλ και πιο σαφή προσανατολισμό προς την αποτελεσματικότητα είναι η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη. Αυτό σημαίνει και θα το προτείνω είναι αντί να δολιχοδρομούμε χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση να συμπλεύσουμε, να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Μητσοτάκη”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτήλας.

Σημείωσε ότι θα πρόκειται για μία “τίμια” και “δημιουργική” συνεργασία, που δεν θα συνεπάγεται απορρόφηση, αλλά συνεργασία “σε βάση συγκεκριμένων πολιτικών συγκλίσεων” και χωρίς "κόκκινες γραμμές" γιατί, όπως είπε, είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν.

Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής του “Ποταμιού”, επισήμανε ότι δεν έχει εκφράσει ακόμη τη συγκεκριμένη πολιτική του θέση στον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα συνεχίσει να είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του “Ποταμιού”.

“Εάν πραγματικά με ενδιέφερε η βουλευτική έδρα θα πήγαινα προς το ΠΑΣΟΚ”, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι “με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγετική ομάδα που δημιουργεί πιστεύω ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να δώσουμε ένα καίριο πλήγμα στη στασιμότητα και τον λαϊκισμό”.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιώργου Βουλγαράκη στο twitter που χαρακτήρισε σοβαρή την τοποθέτηση του βουλευτή του Ποταμιού

Πηγή: MEGA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι
SHARE: