Φουλ επίθεση του ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση για τα εργασιακά: Θέλουν πλήρη απορρύθμιση

Κίνημα Αλλαγής
Κίνημα Αλλαγής EUROKINISSI

Σε ανακοίνωσή τους οι Γιώργος Μουλκιώτης και Χρήστος Μέγας από το ΚΙΝΑΛ ξιφουλκούν εναντίον της κυβέρνησης για τις επιλογές της στα εργασιακά.

"Μισός μισθός για μισή δουλειά και φτωχοποίηση του εργαζομένου. Αυτό ήταν το πρωτομαγιάτικο δώρο της κυβέρνησης προς τους Έλληνες εργαζόμενους. Η εξειδίκευση των γενικόλογων εξαγγελιών του κ. Μητσοτάκη, από τον υπουργό Εργασίας, ήταν πλήρως αποκαλυπτική. Το κυβερνητικό πρόγραμμα επιδότησης, συνδέεται άμεσα με τη γενικευμένη εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης και εργαζόμενους με ωρομίσθιο 2,66 ευρώ" αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι Γιώργος Μουλκιώτης, υπεύθυνος της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής για θέματα εργασίας και Χρήστος Μέγας, γραμματέας Τομέα Εργασίας.

Υποστηρίζουν, ακόμα, πως για τη Νέα Δημοκρατία η κρίση γίνεται ευκαιρία για να ξεμπλέξει μια και καλή με τα εργασιακά δικαιώματα και συμβάσεις εργασίας που τα κατοχυρώνουν.

«Το περιβόητο άρθρο 9 της ΠΝΠ δεν ήρθε καθόλου τυχαία, αυτό ακριβώς είναι το όραμα της Κυβέρνησης για το μέλλον της εργασίας ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ. Απέναντι σε αυτούς βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής. Οι προτάσεις που κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά. Στήριξη της απασχόλησης, με κάλυψη από το κράτος του 40% του μισθού των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν και για 6 μήνες. Με πλήρη σεβασμό των όρων εργασίας και των αμοιβών. Χωρίς καμία απόλυση στις επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν. Με ποσά που θα αντληθούν από τα προγράμματα που ήδη αποφάσισε η ΕΕ και το ΕΣΠΑ», αναφέρουν κι προσθέτουν ότι η αντίδραση προς τα κυβερνητικά σχέδια θα είναι δυναμική, μαζί με τους εργαζόμενους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network