Γεννηματά: Απαράδεκτο να υποκαταστήσουν τα δικαστήρια τις διαδικασίες του εργατικού κινήματος

Συνάντηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλος.
Συνάντηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλος. EUROKINISSI

Συνάντηση με τον Γιάννη Παναγόπουλο είχε η Φώση Γεννηματά καταδικάζοντας τις πράξεις βίας "με τις οποίες συγκεκριμένη παράταξη (ή το ΠΑΜΕ), παρεμπόδισε την διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, επιδιώκοντας τον διορισμό διοίκησης από τα δικαστήρια" όπως είπε.

 Με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο συναντήθηκε η Φώφη Γεννηματά και ενημερώθηκε για τα γεγονότα που οδήγησαν στη ματαίωση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Η κ. Γεννηματά, αφού τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής σέβεται την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος και δεν παρεμβαίνει στις αυτόνομες διαδικασίες του, καταδίκασε «απόλυτα τις πράξεις βίας, με τις οποίες συγκεκριμένη παράταξη (ή το ΠΑΜΕ), παρεμπόδισε την διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, επιδιώκοντας τον διορισμό διοίκησης από τα δικαστήρια, στην κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση».

ADVERTISING

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως αυτοί που καταφεύγουν σε πράξεις βίας και σε τραμπουκισμούς δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων κι αποδεικνύουν μόνο ότι βρίσκονται πολύ μακριά από τις αρχές και τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

«Η κυβέρνηση που ευθύνεται, γιατί παρά τις προειδοποιήσεις αδράνησε επιδεικτικά στην παραβίαση της νομιμότητας, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Όπως και όλα τα πολιτικά κόμματα. Γιατί είναι απαράδεκτο να υποκαταστήσουν τα δικαστήρια τις διαδικασίες του εργατικού κινήματος», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά και προσέθεσε: «Δεν κρίνεται η πολιτική των συνδικάτων, κρίνεται αν έχουν το δικαίωμα ή όχι να διενεργούν τις νόμιμες και καταστατικές διαδικασίες τους, ως αντιπροσωπευτικοί δημοκρατικοί θεσμοί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Την παρουσία κυβέρνησης, Κυριάκου και Φώφης στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ ζητάει ο Παναγόπουλος

Άγρια κόντρα ΓΣΕΕ - ΠΑΜΕ στον "αέρα" του News 24/7 στους 88,6

"Απόβαση" από μέλη του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα - Προς αναβολή το συνέδριο της ΓΣΕΕ

SHARE:

24Media Network