Γεννηματά: Από εθνικούς πόρους το 40% των μισθών και όχι απολύσεις για 6 μήνες

Η Φώφη Γεννηματά σε τηλεδιάσκεψη
Η Φώφη Γεννηματά σε τηλεδιάσκεψη EUROKINISSI

Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ το σχέδιο του ΚΙΝΑΛ για την εργασία στη μετα-κορονοϊού εποχή.

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο είχε τη Δευτέρα η Φώφη Γεννηματά, ενημερώνοντάς τον αναλυτικά για τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να μην πληγούν περαιτέρω οι εργαζόμενοι μόλις αρθούν τα μέτρα της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κ. Γεννηματά, αφού τού παρουσίασε το Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας με διατήρηση των θέσεων εργασίας, δήλωσε ότι "η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει ενεργά και με γενναία, στοχευμένα μέτρα να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις, να προστατέψει τους εργαζόμενους. Να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας τώρα".

Επισήμανε ακόμη ότι Κίνημα Αλλαγής προτείνει "ένα επεξεργασμένο, τολμηρό κοστολογημένο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης, που αφορά τη διατήρηση των θέσεων εργασίας για 1 εκατομμύριο εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που επλήγησαν. Με κάλυψη από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους του 40% του μισθού τους για 6 μήνες με όρο την απαγόρευση απολύσεων για το διάστημα αυτό. Ταυτόχρονα προβλέπονται κίνητρα για νέες προσλήψεις σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων".

Όπως ανέφερε τέλος η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν είναι δυνατόν να ξαναχτιστεί το μέλλον πάνω στα ερείπια της οικονομίας "γι' αυτό προτείνουμε αυτό το ενδιάμεσο πρόγραμμα. Αλλιώς το κόστος της ανόρθωσης της οικονομίας θα είναι δυσανάλογα μεγάλο και η περίοδος της κρίσης ακόμα μεγαλύτερη" καλώντας "την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την πρότασή μας ώστε να παραμείνει ζωντανή η οικονομία και όρθια η κοινωνία".
 

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φώφη Γεννηματά, Κίνημα Αλλαγής, ΓΣΕΕ
SHARE:

24Media Network