Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψουμε η Αναθεώρηση του Συντάγματος να γίνει παιχνίδι για λίγους

Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψουμε η Αναθεώρηση του Συντάγματος να γίνει παιχνίδι για λίγους
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

«Δεν θα τους αφήσουμε να κόψουν και να ράψουν στα μέτρα τους την Αναθεώρηση του Συντάγματος» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την κομματική πόλωση που έχουν δημιουργήσει γύρω από ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

«Δεν θα επιτρέψουμε η Αναθεώρηση του Συντάγματος να γίνει παιχνίδι για λίγους, ούτε σε αυτήν, ούτε στην επόμενη Βουλή» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζοντας την ανάγκη καμία προς αναθεώρηση διάταξη να μην λάβει 180 θετικές ψήφους ώστε να μην δοθεί «εν λευκώ εντολή» για την Αναθεώρηση του Συντάγματος στην επόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Δεν θα τους αφήσουμε να κόψουν και να ράψουν στα μέτρα τους την Αναθεώρηση του Συντάγματος» επισήμανε η Φ. Γεννηματά επικρίνοντας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πόλωση που έχουν δημιουργήσει γύρω από το ζήτημα.

Η Φ. Γεννηματά αξιολόγησε την στάση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης καταλογίζοντας και στους δύο «τζογαδόρικη διάθεση». Η Φ. Γεννηματά σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «χρησιμοποιεί κάθε θέμα, δυστυχώς και το Σύνταγμα» προκειμένου να δημιουργήσει «τεχνητή πόλωση» κι «εμφυλιοπολεμικό κλίμα» αποκομίζοντας «μικροκομματικά οφέλη». Η Φ. Γεννηματά κατηγόρησε την ΝΔ ότι «υπονόμευσε συνειδητά τις προσπάθειές μας για συναινετική Αναθεώρηση του Συντάγματος».

Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την Συνταγματική Αναθέωρηση

Αναλύοντας τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για τις αλλαγές στο Σύνταγμα, η Φ. Γεννηματά επισήμανε την ανάγκη για αντιμετώπιση «κατά μέτωπο» κάθε είδους διακρίσεων χωρίς να παραλείψει αναφορές στην Μόρια της Λέσβου και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εκεί. Η Φ. Γεννηματά σχολίασε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε «κωλοτούμπα» και πάλι, αυτήν την φορά στο ζήτημα της συμφωνίας με την Εκκλησία.

Η Φ. Γεννηματά στήριξε την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπως και την ανάγκη για «μόνιμες και δίκαιες κοινωνικές παροχές» που θα προσφέρουν δυνατότητες για αξιοπρεπή ζωή για τους πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Φ. Γεννηματά υπερασπίστηκε επίσης την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 86 για την ευθύνη των υπουργών, όπως και της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η. Φ. Γεννηματά τόνισε ότι μόνο το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε προτάσεις για την Δικαιοσύνη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «να σταματήσουν τα παιχνίδια» με το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα