Γεννηματά για ΣΥΡΙΖΑ: Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις

Γεννηματά για ΣΥΡΙΖΑ: Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά

Νέα, σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε την Τρίτη με δηλώσεις της η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

«Το Κίνημα Αλλαγής έρχεται ενισχυμένο, με νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Σταθερό στην επιλογή της αυτόνομης πορείας του. Έχουμε ευθύνη και ιστορικό χρέος να σταθούμε ανάχωμα στην κυριαρχία της δεξιάς», επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά σε γραπτή δήλωσή της για το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Όπως αναφέρει η κ. Γεννηματά το Κίνημα Αλλαγής καλείται να υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά, το κοινωνικό κράτος, τις ίσες ευκαιρίες για τους νέους, τα δικαιώματα των εργαζομένων. Να εγγυηθεί προοδευτικές λύσεις και να χαράξει τη νέα πορεία που έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας.

«Για να γίνει αυτό είναι προϋπόθεση η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών που μπορεί και πρέπει να γίνει στις εθνικές εκλογές. Με ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής», σημειώνει. Επικρίνει αυστηρά τον κ. Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι αποδοκιμάστηκε, φεύγει κι αφήνει βαριά κληρονομιά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, τους εξαντλητικούς φόρους, το διχασμό, τον κυνισμό και την αλαζονεία.

«Δυστυχώς έγινε ο μέγας χορηγός της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη και τώρα επιστρατεύει το τελευταίο παραμύθι. Ζητά την ψήφο του Ελληνικού λαού για να ανακοπεί η δεξιά!», τονίζει η κ. Γεννηματά και προσθέτει ότι «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη, γι’ αυτό πρέπει να ηττηθεί, οριστικά. Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις και να απελευθερωθούν οι προοδευτικοί πολίτες που αναζητούν ελπίδα. Με αυτούς τους πολίτες αλλά και με όσους επέλεξαν άλλους δρόμους κάτω από τις αντίξοες συνθήκες των ευρωεκλογών έχουμε από σήμερα ανοιχτό διάλογο. Να επιστρέψουν στο σπίτι τους, στο κόμμα της καρδιάς τους».

Ωστόσο, υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ότι «προτεραιότητα και σταθερός οδηγός στην πορεία μας είναι να βγει οριστικά από τη κρίση η χώρα. Δέκα χρόνια είναι πολλά. Όμως θέλω να είμαι σαφής: Αυτό δεν μπορούμε να το πετύχουμε με συντηρητικές πολιτικές, είτε από μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση της δεξιάς, είτε από Κυβέρνηση της δεξιάς με βολικά συμπληρώματα». «Εμείς δεν θα συνεργήσουμε στη συνέχιση του αδιεξόδου. Η Ελλάδα χρειάζεται προοδευτική αλλαγή για να πάει μπροστά. Γι’ αυτό, κοιτώντας σας καθαρά στα μάτια, ζητώ την ψήφο και την στήριξη σας στο Κίνημα Αλλαγής», καταλήγει η Φώφη Γεννηματά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα