Γεννηματά: Η χώρα δεν μπορεί να περάσει τον κάβο της κρίσης με αυτή την κυβέρνηση

Γεννηματά: Η χώρα δεν μπορεί να περάσει τον κάβο της κρίσης με αυτή την κυβέρνηση

Πρωτοβουλίες "για μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική παράταξη", προαναγγέλλει η Φ. Γεννηματά σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα

«Η χώρα δεν μπορεί να περάσει τον κάβο της κρίσης με αυτή την κυβέρνηση», η οποία αποτελεί «μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης για τη χώρα», τονίζει η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News.

Για το Ασφαλιστικό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνει ότι πρέπει να αλλάξει η συνολική αντίληψη της επιχειρούμενης παρέμβασης, καθώς «δεν λύνει το μείζον θέμα του ασφαλιστικού αποτελεσματικά σε βάθος χρόνου. Αντιθέτως δημιουργεί κίνητρα εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής και τιμωρεί τους νέους, τους αγρότες, τους ειλικρινείς επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

Η ίδια επαναφέρει την πρότασή της για σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της Βουλής, «επειδή πιστεύαμε και πιστεύουμε πως αυτή είναι η μόνη λύση για το πολιτικό πρόβλημα της χώρας». Χαρακτηρίζει άκαιρο το ποιος θα είναι επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης, καθώς όπως εξηγεί «προέχει η συζήτηση για το προγραμματικό πλαίσιο και τους θεσμικούς και πολιτικούς όρους αξιόπιστης εφαρμογής του».

Ακόμη, προαναγγέλλει πρωτοβουλίες «για μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική παράταξη», αναφέροντας ότι στο α΄ τρίμηνο του 2016 θα υπάρξει μια «πολιτική, προγραμματική, διακηρυκτική συνδιάσκεψη» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ερωτηθείσα εάν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ποτάμι απαντά ότι «όσοι πιστεύουμε στις αρχές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και της μεταρρυθμιστικής ανανεωτικής αριστεράς έχουμε υποχρέωση να συνεργαστούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας|.

Για τις εκλογές στη ΝΔ, τέλος, η κ. Γεννηματά σημειώνει ότι «η Δεξιά δεν αλλάζει όποιον αρχηγό και αν έχει», καθώς «όποιος και αν εκλεγεί θα υπηρετήσει τις αρχές μιας βαθιάς συντηρητικής παράταξης».

Πηγή: real.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα