Γεννηματά: Κινδυνεύουμε με επανάληψη του ναυαγίου της Αθήνας

Γεννηματά: Κινδυνεύουμε με επανάληψη του ναυαγίου της Αθήνας
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σε εκδήλωση Eurokinissi

"Με την Τουρκία θέλουμε ειρηνικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Αλλά στη βάση του σεβασμού των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των αρχών της καλής γειτονίας" επεσήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Αναφορά στις σχέσεις με την Τουρκία, με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε η Φώφη Γεννηματά κατά την παρουσία της σε εκδήλωση στη Χίο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

“Με την Τουρκία θέλουμε ειρηνικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Αλλά στη βάση του σεβασμού των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των αρχών της καλής γειτονίας. Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτε από κανέναν, αλλά δεν παραχωρεί και τίποτα απολύτως σε κανέναν. Στο Αιγαίο ούτε γκρίζες ζώνες υπάρχουν, ούτε άλλες αμφισβητήσεις. Όλα ρυθμίζονται με τις συνθήκες και το διεθνές δίκαιο” δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Και πρόσθεσε: “Μόνο σε αυτή τη βάση έχουν νόημα οι συζητήσεις με την Τουρκία που πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες. Η προηγούμενη απροετοίμαστη συνάντηση στην Αθήνα, δεν διευκόλυνε σε τίποτα τις διμερείς σχέσεις. Αντίθετα είδαμε κλιμάκωση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας. Φοβάμαι γιατί οι πρώτες ενδείξεις τόσο από τις δηλώσεις του Τούρκου εκπροσώπου όσο και από την αιφνιδιαστική επικήρυξη των 8 αξιωματικών δείχνουν ότι κινδυνεύουμε με επανάληψη του ναυαγίου της Αθήνας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα