Γεννηματά: Να δώσουμε ελπίδα στους Έλληνες ότι δεν ήλθε το τέλος της πολιτικής

Γεννηματά: Να δώσουμε ελπίδα στους Έλληνες ότι δεν ήλθε το τέλος της πολιτικής
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Η κ Γεννηματά επέμεινε στην ανάγκη της εθνικής συνεννόησης, για να ξεπεράσει οριστικά η Ελλάδα τη κρίση και να δοθεί στους Έλληνες μια ελπίδα.

Αποδίδοντας πλήρως την ευθύνη για την εικόνα που παρουσίασε η Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη, η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης “να σταματήσουν την κοκορομαχία που οδηγεί στη παρακμή της πολιτικής ζωής”.

Η κ Γεννηματά επέμεινε στην ανάγκη της εθνικής συνεννόησης, για να ξεπεράσει οριστικά η Ελλάδα τη κρίση και να δοθεί στους Έλληνες μια ελπίδα, ότι δεν ήρθε το τέλος της πολιτικής και πρότεινε τη Δευτέρα να ψηφίσουν όλοι μαζί τουλάχιστον:

– Την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.

– Πρόγραμμα στήριξης για πέντε χρόνια των νέων που ξεκινούν δική τους επαγγελματική δραστηριότητα με απαλλαγή από φόρους και εισφορές,

– Φορολογικά κίνητρα για προσλήψεις νέων ανέργων στον ιδιωτικό τομέα,

– Πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων ζευγαριών για τρία χρόνια, για κάθε νέο παιδί που γεννιέται,

– Κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και 700 για το ζευγάρι,

– Μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες και επιστροφή του φορολογικού συντελεστή στο 13%.

“Πάμε να δώσουμε αυτό το μήνυμα και μετά προκήρυξε εκλογές”, τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

«Το «μακελειό της Τετάρτης» αποκάλυψε την παρακμή σε όλο της την έκταση. Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε ως μομφή κατά ενός υπουργού και ουσιαστικά μετατράπηκε σε μομφή κατά των δύο δήθεν μονομάχων. Μομφή στο δηλητήριο, στον τοξικό λόγο,στη λάσπη,στις κοκορομαχίες,στις προσωπικές συγκρούσεις. Μομφή στην αντίληψη της οικογενειακής ευθύνης, στην ανάμιξη προσώπων που έχουν φύγει από τη ζωή, στην ανάμιξη οικογενειών και προσωπικών δεδομένων, χωρίς να νοιάζονται για τον αντίκτυπο στα παιδιά τους που βλέπουν αμήχανα τη ζωή τους παραποιημένη στα μανταλάκια. Μομφή στις υπερβολές και τις τζάμπα μαγκιές. Μομφή στην αναλγησία , την υποκρισία και τον κυνισμό, τον χαρακτηρισμό ατόμων με αναπηρία ως γλάστρες. Μομφή στα άδεια έδρανα όταν μιλά η αντιπολίτευση και στο προεδρείο που εμπλέκεται και διευκολύνει όλη αυτή την κακόγουστη παράσταση. Μομφή στην αδιαφορία σας για το τι πραγματικά περνάει σήμερα αυτός ο λαός.Μομφή στην αντίληψή σας ότι κάτι θα τσιμπήσετε από αυτό το κακόγουστο σόου», τόνισε η κ. Γεννηματά επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ πως επιδιώκουν από «αυτή την απαξίωση να πάρουν κάτι και οι φασίστες για να υποσκελίσουν το Κίνημα Αλλαγής που δεν το θέλετε στα πόδια σας και οι δύο».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τη κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι με τις επιλογές του, με την πολιτική του εξελίχθηκε σε «μεγάλο χορηγό της δεξιάς». «Δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερά. Δεν είναι αριστερά η τυφλή υποταγή στη λιτότητα. Δεν είναι αριστερά η ελεημοσύνη των επιδομάτων. Δεν είναι αριστερά η αλαζονεία της εξουσίας. Η αριστερά νοιάζεται για τους πολλούς και όχι για τους Πολλάκηδες», ανέφερε και πρόσθεσε: «Με το κριτήριο της πραγματικότητας που ζητάτε κ.Τσίπρα. Τόσοι είσαστε, μέχρι εκεί μπορούσατε. Η συζήτηση είναι ολοφάνερα μομφή στα πεπραγμένα σας».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής καταφέρθηκε εναντίον του Κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι προσπαθεί να κρύψει ότι βαδίζει στα χνάρια της δεξιάς του χθες. «Ο κ. Μητσοτάκης κουβέντα και πάλι δεν είπε για τις ευθύνες της παράταξης του στον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση, το 2004-09. Την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Την κακο-διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. Το πάρτι της φαρμακευτικής δαπάνης. Τη διόγκωση του ελλείμματος. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε πάλι τίποτα για την ευθύνη της ΝΔ για τον λαϊκισμό των Ζαππείων. Για την τυφλή άρνησή της ΝΔ να «βάλει πλάτη» στα πρώτα, στα πιο κρίσιμα, χρόνια της κρίσης. Τότε που η Ελλάδα ήταν με το ένα πόδι στην κόλαση, και η δεξιά την έσπρωχνε προς την άβυσσο», είπε η κ. Γεννηματά

«Εμείς σε κάθε περίπτωση προτείνουμε στον ελληνικό λαό το ολοκληρωμένο “Σχέδιο Ελλάδα”, ως σχέδιο ελληνικής ιδιοκτησίας, πραγματικής εξόδου από την κρίση. Πρόταση που μπορεί να είναι η βάση για αλλαγή σελίδας. Με αυτή την πρόταση θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό για την πρώτη Ανάσταση στις 26 Μάη», κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα