Γεννηματά: Ο Τσίπρας τελειώνει, φεύγει και δεν θα έχει ρόλο στο εξής

Γεννηματά: Ο Τσίπρας τελειώνει, φεύγει και δεν θα έχει ρόλο στο εξής

Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων, εκτίμησε στην τελευταία της συνέντευξη πριν από τις εκλογές η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα έχει αποδείξει ότι ξέρει να είναι "υπεύθυνη αντιπολίτευση" όλα αυτά τα χρόνια.

Στη τελευταία προεκλογική συνέντευξή της απόψε στο STAR , η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων. «Δεν χρειάζεται να ζήσουμε μία ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ με το θολό τοπίο στο πρόγραμμά της, ούτε να ζήσουμε τον αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ με το Ρουβίκωνα παρά πόδια, να καίγεται η Αθήνα και όλη η Ελλάδα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος για να είμαστε το προοδευτικό αντίβαρο τόσο απέναντι στη ΝΔ, όσο απέναντι στο λαϊκισμό. «Θα είμαστε σκληρά απέναντι στις πολιτικές που θα διαφωνούμε, αλλά δεν θα είμαστε όχι σε όλα. Ξέρουμε να είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση, το αποδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε.

Η κ. Γεννηματά, σχολιάζοντας το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», που φώναξαν οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες συγκεντρώσεις, είπε ότι πρέπει να το ακούσει ο κ. Τσίπρας που κυβέρνησε με στελέχη της δεξιάς και τα έχει στα ψηφοδέλτια κι ας κοιταχτεί στον καθρέπτη και ας κάνει την αυτοκριτική του.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι για χρόνια χτυπά εργολαβικά την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου. «Είναι ο εκτελεστής της παράταξης του Ανδρέα. Εγώ δεν είμαι Τσίπρας, δεν κάνω συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, έχω άλλες αρχές. Το μήνυμα που πρέπει να πάει στους πολίτες είναι να τελειώσουμε με την τοξικότητα της κρίσης. Να βγάλουμε από μέσα μας την οργή και τον παραλογισμό που εκφράζει και προσωποποιεί ο κ. Τσίπρας», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και αναφερόμενη στο τηλεοπτικό σποτ με τα τενεκεδάκια επεσήμανε ότι περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι το έχουν δει και διαφημιστικά έχει πετύχει. «Θέλαμε να σοκάρουμε και να ταρακουνήσουμε. Το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο έχει φτάσει παντού. Να βγάλει ο καθένας το θυμό και την τοξικότητά από μέσα του, να επιστρέψουν στον χώρο τους οι προοδευτικοί πολίτες», σημείωσε .

Παρατήρησε ότι είναι παραλογισμός και όχι μαγκιά να ψηφίζεις την απλή αναλογική και μετά να λες ότι δεν θα συνεργαστείς με κανέναν. «Ο κ. Τσίπρας τελειώνει, φεύγει και δεν θα έχει ρόλο στο εξής».

Επέκρινε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως πήρε το όπλο του κ. Τσίπρα και εκβιάζει τους Έλληνες πολίτες. «Δεν είναι υπεύθυνη στάση αυτή. Περιμένουν οι Έλληνες πολίτες μία άλλη λογική. Εμείς υπηρετούμε την λογική της εθνικής συνεννόησης για τα μεγάλα θέματα. Και δεν σημαίνει η συνεννόηση, συμμετοχή στην κυβέρνηση. Εμείς δεκανίκι, τσόντα, συμπλήρωμα, όπως θέλετε πείτε το, δεν είμαστε», σχολίασε η κ. Γεννηματά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα