Γεννηματά: Σταματήστε να πληγώνετε την αξιοπρέπεια της πολιτικής. Είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς

Γεννηματά: Σταματήστε να πληγώνετε την αξιοπρέπεια της πολιτικής. Είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά στη συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής για την πρόταση του Πρωθυπουργού για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Eurokinissi

Για "παρακμή του πολιτικού διαλόγου και κατάντια της Βουλής" έκανε λόγο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφερόμενη στη σφοδρή αντιπαράθεση των Τσίπρα-Μητσοτάκη στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Η Φώφη Γεννηματά πήρε το λόγο μετά την σφοδρή αντιπαράθεση των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης και κατέκρινε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «παρακμή του πολιτικού διαλόγου και κατάντια της Βουλής…». «Λυπάμαι για την εικόνα του Κοινοβουλίου. Μοιάζει με πεζοδρόμιο. Θέλετε να κρύψετε την κατάντιά σας. Σταματήστε να εγκληματείτε κατά του τόπου. Στέλνετε τον κόσμο στην ακροδεξιά. Δεν θα σας ακολουθήσουμε σ΄αυτό τον δρόμο», υπογράμμισε με έμφαση η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι δεν περίμενε να αποπέμψει ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολάκη. «Το ξέρουμε ότι τον εκφράζει απόλυτα. Με την μετατροπή όμως της πρότασης μομφής κατά Πολάκη, από τον Πρωθυπουργό σε ψήφο εμπιστοσύνης για την Κυβέρνηση , ο κ. Τσίπρας ταυτίζει την κυβέρνησή του, τα στελέχη του με τον πολακισμό», τόνισε και πρόσθεσε ότι «είναι κωμικοτραγικό στις συνθήκες σήψης, παρακμής και συναλλαγής να ζητά ο κ.Τσίπρας την επιβεβαίωση της παρδαλής, περιστασιακής του πλειοψηφίας».

«Κυριακή κοντή γιορτή. Σε λίγο ο κ. Τσίπρας και η παρέα του θα διαπιστώσουν στις κάλπες ότι η Ελληνική Κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Αυτή η Κυβέρνηση βρίσκεται σε δυσαρμονία με την λαϊκή βούληση. Είναι μια Κυβέρνηση στην πόρτα εξόδου. Ηττημένη και αποτυχημένη. Στην ουσία και στον πυρήνα της πολιτικής της. Εγκλωβισμένη στις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες της. Αριστερή στα λόγια και δεξιά στην πράξη», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ασκώντας οξεία κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έχει « μοναδικό στόχο να απολαύσουν οι ένοικοι του Μαξίμου για λίγους ακόμη μήνες τη χαρά της εξουσίας και να ολοκληρώσουν τα οικονομικά deals τους».

Έστρεψε, ταυτόχρονα τα βέλη της και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αναρωτήθηκε γιατί προκάλεσε αυτή την συζήτηση αφού όλοι καταδίκασαν την επίθεση του κ. Πολάκη στον Στέλιο Κιμπουρόπουλο επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να ταυτισθεί με τον «πολακισμό».

«Ο κ.Μητσοτάκης βρήκε άλλη μια ευκαιρία να κρατήσει ζωντανό τον ετοιμόρροπο fake δικομματισμό», υποστήριξε ενώ δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής φυσικά δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη χρεοκοπημένη κυβέρνηση. Αυτονόητο.

« Γι’ αυτό δεν θα επιτρέψουμε στον απελπισμένο ΣΥΡΙΖΑ και στην “τυφλωμένη” από το πάθος για την εξουσία Νέα Δημοκρατία, να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα, να διχάσουν για μια ακόμη φορά τους πολίτες. Πάρτε το και οι δύο απόφαση. Δεν θα σας αφήσουμε να εγκλωβίσετε τον Ελληνικό λαό στις αγωνίες και τις ανασφάλειες σας. Δεν είστε ιδιοκτήτες του μέλλοντος του Ελληνικού λαού.Εμάς θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας. Όλο και πιο δυνατούς, όλο και πιο έτοιμους με την δύναμη του λαού για την Πολιτική Ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος. Εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα με τους χειρισμούς και τις υποχωρήσεις σας στα Εθνικά Θέματα. Με την συμφωνία των Πρεσπών παραδώσατε ταυτότητα και γλώσσα, κρατώντας ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα πως απέτυχε στην Οικονομία επιμένοντας ακόμα στο τρίπτυχο λιτότητα-υπερφορολόγηση-μείωση των Κοινωνικών Παροχών. «Μπροστά στο φάσμα της ήττας, ανασύρατε – λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές – τα περίφημα θετικά μέτρα. Τις 120 δόσεις που είναι μόνον για λίγους και δεν δίνουν λύση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις υπερχρεωμένες μικρές επιχειρήσεις. Και χθες ουσιαστικά ξεκινήσατε τον προεκλογικό αγώνα για τις εθνικές εκλογές με ψηφοθηρικά μέτρα. Οι πολίτες χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους επιστρέφετε αλλά δεν τρώνε κουτόχορτο», υποστήριξε και συμπλήρωσε:« Το γνωρίζουν και η αγωνία τους είναι να το κρύψουν πίσω από κοκορομαχίες, debate των δήθεν μονομάχων. Οι πολίτες όμως τώρα πια ξέρουν. Και το ερώτημα που έρχεται στα χείλη του καθενός που παρακολουθεί τη φτηνή διαμάχη με στόχο τις δημοσκοπικές επιδόσεις πριν τις ευρωεκλογές είναι : Ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα. Μίλησε για επανάληψη των Ζαππείων καθώς «ύστερα από δέκα χρόνια, μας προτείνετε να συνεχίσουμε στην ίδια ρότα. Να ακολουθήσουμε τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Να αρκεστούμε στο φύγε εσύ, έλα εσύ. Να φύγουμε από τη μιζέρια του κ. Τσίπρα και να πάμε στο άλμα στο κενό του κ. Μητσοτάκη».

Η Φώφη Γεννηματά σημείωσε: «Για να μην ξεχνιόμαστε 10 πήρατε, 1 επιστρέφετε», σχολίασε για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση τονίζοντας ότι εξαπάτησε συστηματικά τους Έλληνες και πιο πολύ τη μεσαία τάξη και τους αδύνατους», είπε σ΄ άλλο σημείο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε ότι «έπρεπε να ταυτιστείτε με την Καραμανλική συνιστώσα που προσπαθούσε συστηματικά και με κάθε τρόπο να αποσείσει τις ευθύνες για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση και να τα ρίξει στο ΠΑΣΟΚ. Άξιος ο μισθός σας τους βοηθήσατε σε αυτό. Τώρα όμως έρχεται η αλήθεια και είναι πικρή και γι αυτούς και για σας».

«Δεν μπορείτε να παραμυθιάζετε κανέναν. Ο Ελληνικός λαός σας ψήφισε για τιμονιέρη στη γέφυρα του σκάφους της χώρας και όχι γεφυροποιό κάθε είδους συναλλαγής. Ήρθατε ως δήθεν κόμμα των πολλών. Φεύγετε ως κόμμα της διαπλοκής, ως ο φορέας εξυπηρέτησης μεγάλων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Εκφράζετε το πιο παλιό από το παλιό. Ήρθατε ως πρώτη φορά αριστερά!Φεύγετε ως η νέα δεξιά! Αυτά κ.Τσίπρα με το κριτήριο της πραγματικότητας», είπε η κ.Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στη ΝΔ αναφέροντας ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να φεύγει, όμως το “τιμόνι” της χώρας δεν πρέπει να πάει άλλο δεξιά!»

Κάλεσε τους πολίτες να υποστηρίξουν το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές για να ανατραπούν οι συντηρητικές πολιτικές της λιτότητας. «Και αυτό είναι και το μήνυμα που έρχεται από όλη την Ευρώπη, από τις πρόσφατες εκλογές στην Ισπανία και τη Φιλανδία. Αρκετά πια με τις πολιτικές της δεξιάς που οδήγησαν την Ευρώπη στην κρίση και άνοιξαν τον δρόμο για την ακροδεξιά. Για να συνεννοούμαστε κάθε ψήφος στην ΝΔ είναι ψήφος στον κ. Βέμπερ , είναι ψήφος στις πολιτικές της διαρκούς λιτότητας , στην ακραία συντήρηση και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Κάθε ψήφος στον κ. Τσίπρα είναι ψήφος στην χαοτική αριστερά της Ευρώπης Δεν είναι ψήφος στους Σοσιαλιστές. Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι μήνυμα αλλαγής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Είναι δύναμη στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα που ανήκουμε, με τον Φρανς Τίμμερμανς μπροστά. Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στις ευρωεκλογές είναι χαμένη ψήφος για μια προοδευτική Ευρώπη», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα