Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ, ο Τσίπρας έκαψε το αριστερό του πρόσωπο

Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ, ο Τσίπρας έκαψε το αριστερό του πρόσωπο
Η Φώφη Γεννηματά στην επετειακή εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ Eurokinissi

Κεντροαριστερά δε γίνεσαι με γυρολόγους και αζήτητα είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια ΠΑΣΟΚ αφήνοντας αιχμές για Ξενογιαννακοπούλου. Επίθεση και σε Μητσοτάκη, αναφορά σε Σκοπιανό.

Την κεντροαριστερά για λογαριασμό του ΚΙΝΑΛ διεκδίκησε η Φώφη Γεννηματά στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας επίθεση σε Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

“Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ” δήλωσε η κ. Γεννηματά και υποστήριξε:

“Κ.Τσίπρα το αριστερό σου πρόσωπο το έκαψες με τον Καμμένο. Ότι και να κάνεις κεντροαριστερό πρόσωπο δεν έχεις ούτε θα αποκτήσεις με τους γυρολόγους κι τα αζήτητα.

Είμαστε αποφασισμένοι και δίνουμε καθημερινά τη μάχη κόντρα στους παραχαράκτες της ιστορίας και θα την κερδίσουμε.”

Η κ. Γεννηματά θέλησε να αποδομήσει αυτή καθεαυτή την αριστερή ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας τον προοδευτικό ρόλο για το ΚΙΝΑΛ.

“Δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε προοδευτικοί, ούτε αποτελεσματικοί. Είναι μια ομάδα καιροσκόπων χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που κινείται τυχοδιωκτικά με ένα και μοναδικό κριτήριο: την παραμονή  της στην εξουσία.

Όμως ό,τι και να κάνουν, έχουν πια τελειώσει.

Αυτή είναι η τελευταία Κυβέρνηση μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες.

Στις ερχόμενες εκλογές πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά. Κι αυτό σημαίνει να πάνε εκεί από όπου ήρθαν” είπε.

Υποστήριξε όμως ότι “Λύση για τη χώρα δεν αποτελεί η επιστροφή της Δεξιάς”, τονίζοντας οτι είναι: “η παράταξη που έχει τεράστιες ευθύνες για το ξέσπασμα της κρίσης. Ευθύνες που ποτέ δεν ανέλαβε. Με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ , χέρι-χέρι καλύπτουν τις ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ από το 2004-09 που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.”

Η κ. Γεννηματα έδωσε αντιδεξιό πρόσημο στο ΚΙΝΑΛ ως πολιτικό κληρονόμο του ΠΑΣΟΚ.

“Ο δικός μας στρατηγικός, ιδεολογικός αντίπαλος είναι ο νεοφιλελευθερισμός και ο πολιτικός εκφραστής του η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας” είπε και ζήτησε:

“Να μην παγιδευτούμε σήμερα, στο δίλημμα ανάμεσα στο λαϊκισμό και το νεοφιλελευθερισμό.

Ούτε αν θα παραδώσουμε την Ελλάδα στους δανειστές όπως πράττει με συνέπεια ο Τσίπρας  ή στις αγορές όπως σκοπεύει να πράξει ο Μητσοτάκης.”

Η κ.Γεννηματα διατράνωσε:

“Προχωρούμε με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Είναι σταθερή απόφαση και επιλογή μας.

Με γνώση ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ.

Δεν είμαστε όμως μόνοι, δεν αγωνιζόμαστε  μόνοι.

Δουλεύουμε μαζί μέσα από το Κίνημα Αλλαγής μαζί με όλους όσους πιστεύουν στον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, στην ανανεωτική Αριστερά, το προοδευτικό ριζοσπαστικό κέντρο, την πολιτική οικολογία.”

Δήλωσε επίσης:

“Η Αλλαγή γίνεται ξανά συνώνυμο της επιβίωσης και ανάπτυξης του Έθνους.

Παραλάβαμε από τον Ανδρέα Παπανδρέου ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα.

Αυτή η κληρονομιά είναι ζωντανή.

Δεν τη χαρίζουμε σε κανένα και για τίποτα. Αλλά και δεν φοβόμαστε να χαράξουμε νέους δρόμους”.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό. Άλλωστε στο βίντεο που προβλήθηκε πριν την ομιλία της και στο οποίο κυριαρχούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, είχε περιληφθεί και δήλωση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ για το Σκοπιανό.

“Στις 3 Σεπτέμβρη του 1974 μιλήσαμε για Εθνική Ανεξαρτησία.

Η παράταξη μας παραμένει βαθιά και ειλικρινά πατριωτική.

Υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας.

Δεν διεκδικούμε τίποτε, αλλά δεν παραχωρούμε και απολύτως τίποτε.

Γι’ αυτό ασκήσαμε και ισχυρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία των Πρεσπών, που δεν κλείνει παλιούς λογαριασμούς αλλά ανοίγει νέους. Με την παραχώρηση στην άλλη πλευρά της Μακεδονικής ταυτότητας και της Μακεδονικής γλώσσας.

Πατριωτισμός για μας δεν σημαίνει μίσος για τον γείτονα αλλά πραγματική ρεαλιστική προσέγγιση στις διεθνείς σχέσεις, με κριτήριο το καλό της πατρίδας” δήλωσε η κ.Γεννηματα.

“Πατριωτισμός σήμερα, σημαίνει όμως και Ισχυρή Ελλάδα, χωρίς Μνημόνια και ταπεινωτική επιτροπεία. Σημαίνει να δημιουργείς τις συνθήκες για να βγεις οριστικά από την κρίση και όχι να τα σκίζεις στα λόγια για να τα συμφωνείς αργότερα με πιο επώδυνους όρους.

Και εμείς ως δύναμη που απέτρεψε τη χρεοκοπία, οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε για να βγει οριστικά και αμετάκλητα η Ελλάδα από την κρίση. Έχουμε το Σχέδιο Ελλάδα,  γι αυτό θα μιλήσω αναλυτικά στη Θεσσαλονίκη” πρόσθεσε.

Ανέφερε τέλος πως: “Ο Πατριωτισμός σήμερα, για μας τους σοσιαλδημοκράτες έχει τέλος και την Ευρωπαϊκή του διάσταση.

Σήμερα που η Ένωση αμφισβητείται.

Σήμερα που απειλούμαστε από τον λαϊκισμό, την ξενοφοβία, την ακροδεξιά.

Εμείς οι σοσιαλιστές οφείλουμε να υπερασπιστούμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Μην ξεχνάμε ότι η άνοδος του λαϊκισμού στην Ευρώπη συνδέεται με την έκρηξη των ανισοτήτων και τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι Σοσιαλδημοκράτες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα