Γεροβασίλη: Για πόσο ακόμη θα τρέφεται η κυβερνητική ανεπάρκεια από την ατομική ευθύνη;

Γεροβασίλη: Για πόσο ακόμη θα τρέφεται η κυβερνητική ανεπάρκεια από την ατομική ευθύνη;
Όλγα Γεροβασίλη Eurokinissi

Επίθεση προς την κυβέρνηση και την διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε η κ. Γεροβασίλη."Έχουμε να κάνουμε με μία πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να καταφεύγει στην έννοια της ατομικής ευθύνης όταν η κρατική ευθύνη αποδεικνύεται ανεπαρκής".

Η ατομική ευθύνη πρέπει να βρίσκει στήριγμα στην κυβερνητική υπευθυνότητα, ανέφερε σε παρέμβασή της στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Αν και ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν αμφισβητεί τη σημασία της ατομικής ευθύνης στο θέμα της τήρησης των μέτρων, εντούτοις πρόσθεσε: «έχουμε να κάνουμε με μία πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να καταφεύγει στην έννοια της ατομικής ευθύνης όταν η κρατική ευθύνη αποδεικνύεται ανεπαρκής. Σε αυτή την περίπτωση δείχνει με το δάχτυλο τους πολίτες. Όταν όμως τα πράγματα πήγαιναν καλά αυτό αποτελούσε κατάκτηση της κυβέρνησης»

Υποστήριξε ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος γίνεται επικίνδυνη καθώς γεννά μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες… Η δε ανεπάρκεια του κράτους διανθίζεται και με εικόνες πολιτικών προσώπων να κοινωνούν και να φιλούν χέρια ιερωμένων. ‘Αρα: έχουμε πολλαπλά και συγκεχυμένα μηνύματα προς ένα λαό ο οποίος στην α’ φάση της πανδημίας επέδειξε την απόλυτη ευθύνη. Οι πολίτες δεν έγιναν ξαφνικά απείθαρχοι, παρά το γεγονός ότι έχουν μία κόπωση. Αυτό που τους κάνει ανήσυχους είναι ακριβώς η αντιφατική στάση της κυβέρνησης».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επιβάλλει το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σχολεία. Θυμάστε ότι εν μέσω πανδημίας το καλοκαίρι νομοθέτησε την αύξηση των μαθητών στις σχολικές τάξεις. Υπάρχει κανένας ειδικός που συνέστησε ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν με περισσότερους μαθητές στην τάξη; Υπάρχει κάποιος ειδικός που είπε ότι αυτό είναι ακίνδυνο και μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα; Όπως και στα ΜΜΜ! Αυτά όλα είναι ευθύνη της κυβέρνησης, όχι των πολιτών. Και τώρα βγαίνουν οι ειδικοί και παίρνουν αποστάσεις. Αντί η κυβέρνηση λοιπόν να ασχολείται το αστείο μέτρο των περιπτέρων ας ασχοληθεί με τα σοβαρά. Οι πολίτες έχουν ανάγκη να αντιμετωπίζονται σοβαρά από την κυβέρνηση!… Για εμάς προέχει η υγεία των πολιτών και η αποτροπή της οικονομικής καταστροφής της χώρας. Το ίδιο προφανής είναι και η υποχρέωσή μας να ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστούν τα παραπάνω».

Τέλος, σε σχόλιο που προέκυψε στη συζήτηση για το θέμα Καλογρίτσα η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστήριξε ότι πρόκειται για «την πάγια πλέον τακτική της κυβέρνησης στα δύσκολα: Η κυβέρνηση κάθε φορά που βρίσκεται στη γωνία ανασύρει και από ένα δράκο. Μόνο που αυτός ο δράκος έχει πλέον παλιώσει. Έχει δε ενδιαφέρον ότι ενώ για τόσον καιρό ο κ. Καλογρίτσας κρινόταν από τη ΝΔ ως αναξιόπιστος, σήμερα διατυπώνει μία λέξη και βαφτίζεται επιτομή της αξιοπιστίας».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα