Γιατί ο Μεϊμαράκης δεν απάντησε στον... Τσίπρα!

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης EUROKINISSI

Ποτέ δεν του έχει γίνει πρόταση να είναι επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ. Έχει να μιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε και οι δυο άνδρες συνέφαγαν. Ζήτησε να μιλήσει στη συζήτηση για το “Μακεδονικό” και του απάντησαν “δεν χρειάζεται”. Γιατί δηλώνει πως “παρότι έγινε στρατηγός, έχει αποδείξει πως είναι και στρατιώτης της παράταξης” και η έκπληξη με τα καλά λόγια του Άδωνι.

Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει σε πολλούς το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης άφησε ασχολίαστα τα πολύ καλά λόγια που είχε γι’ αυτόν ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για την οικονομία την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή.

Καλά λόγια που, επίσης για πολλούς, είχαν στόχο τον διεμβολισμό της Νέας Δημοκρατίας και αποτελούσαν σαφείς αιχμές στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αλήθεια είναι πως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέμενε απάντηση στον πρωθυπουργό από την πρωτολογία κιόλας του Προέδρου της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στη δευτερολογία του, όμως και εκεί ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος θα ανέμενε ένα τηλεφώνημα από τον διάδοχό του στην ηγεσία ή, έστω, από έναν στενό συνεργάτη του.

ADVERTISING

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το News 24/7, δεν προτίθεται να απαντήσει και δεν θα απαντήσει ο ίδιος στον πρωθυπουργό. Δεν πιστεύει, άλλωστε, πως στις θετικές κουβέντες που ακούγονται για τη στρατηγική του ιδίου ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε λέγονται από ευρωπαίους αξιωματούχους όπως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Πιερ Μοσκοβισί, είτε από τον πρωθυπουργό της χώρας σου, μόνο με ευχαριστίες πρέπει να απαντάς και όχι με κριτική. Πολύ περισσότερο καθώς πιστεύει ακράδαντα πως η στρατηγική που επέλεξε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδίως μετά την κρίση και το δημοψήφισμα του ‘15, δικαιώνεται πλήρως στην πράξη. Και πως αν την ίδια στρατηγική ακολουθούσαν και οι διάδοχες καταστάσεις, τότε θα μπορούσαν να κεφαλαιοποιούσαν σημαντικά πολιτικά οφέλη, έχοντας πιστώσει υπέρ τους τα θετικά και ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό για “σημαντικές παραλείψεις του”, π.χ. γιατί δεν συγκρότησε ομάδα διαπραγμάτευσης.

Ούτως ή άλλως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει να μιλήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε οι δυο άνδρες είχαν συμφάγει και είχαν  συζητήσει εφ’ όλης της ύλης. Όπως επίσης τόνισε ο ίδιος πρόσφατα στους συνεργάτες του, ποτέ δεν του έχει γίνει καμία πρόταση να αναλάβει επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ, όπως γράφεται επανειλημμένως σε μερίδα του Τύπου.

Επιπλέον -και ίσως πιο σημαντικό- όπως αποκαλύπτει σήμερα το News 24/7, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προθυμοποιήθηκε να μιλήσει στη συζήτηση για το μακεδονικό στη Βουλή και η απάντηση που έλαβε από την ηγεσία είναι ότι ... “δεν χρειάζεται”. Η απάντηση αυτή, μάλιστα, σε συνδυασμό με όσα αναφέρονται παραπάνω, οδηγεί σε έντονο προβληματισμό συνεργάτες του πρώην Προέδρου μήπως η ηγεσία, στο πλαίσιο της ανανέωσης και του ελέγχου, όπως υποστηρίζουν του κόμματος, δεν θέλει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στα ψηφοδέλτια. Εντύπωση, πάντως,  προκάλεσαν τα θετικά λόγια που είπε την περασμένη Παρασκευή για τον πρώην Πρόεδρο της ΝΔ ο άσπονδος φίλος του Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πάντως, που έχει επιλέξει να κάνει μικρές αποδράσεις από την Αθήνα αυτό τον καιρό, αφού δεν έχει χρέωση καθηκόντων, αποφεύγει να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Όπως, μάλιστα, συνηθίζει να διαμηνύει με νόημα “παρότι έγινε στρατηγός έχει αποδείξει ότι είναι και στρατιώτης του κόμματος”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network