Guardian για Ικαρία: Αντιμέτωπος με αυξανόμενο θυμό ο Μητσοτάκης

Guardian για Ικαρία: Αντιμέτωπος με αυξανόμενο θυμό ο Μητσοτάκης

Για τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το γλέντι 50 ατόμων παρουσία Μητσοτάκη στην Ικαρία και την κριτική που δέχτηκε ο πρωθυπουργός από τις εικόνες του αποκλειστικού βίντεο του News 24/7 γράφει η δημοφιλής βρετανική σελίδα.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε γλέντι που στήθηκε μέσα και έξω από το σπίτι του Χριστόδουλου Στεφανάδη στην Ικαρία, εικόνες που έφερε στη δημοσιότητα το News 24/7, συγκέντρωσε τα “φώτα” και των ξένων Μέσω Ενημέρωσης.

Ο Guardian κάνει εκτενή αναφορά στη θύελλα αντιδράσεων, κομμάτων και πολιτών, που προκάλεσε ο συγχρωτισμός μετά μουσικής, παρουσία του πρωθυπουργού, στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, γράφοντας για “θυμό που διαρκώς αυξάνεται” και με τον οποίο “είναι πλέον αντιμέτωπος ο Έλληνας πρωθυπουργός, καθώς παρέστη σε γεύμα που ξεπερνούσε τα όρια των συναθροίσεων” και μάλιστα “την ίδια μέρα όπου τα περιοριστικά μέτρα έγιναν ακόμη πιο αυστηρά”.

Εν συνεχεία, το δημοφιλές βρετανικό Μέσο παραθέτει ορισμένες δηλώσεις και αντιδράσεις από την πλευρά της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, πριν περιγράψει λεπτομερώς όσα φαίνονται στο video που αποκάλυψε το News247.gr:

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο στόχαστρο καθώς βιντεοσκοπήθηκε να απολαμβάνει μαζί με τη συνοδεία του ένα γεύμα στη βεράντα ενός βουλευτή κοντά στο λιμάνι της Ικαρίας. Τα Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν πως η ομάδα του Έλληνα πρωθυπουργού υπερέβη κατά πολύ τον αριθμό των εννέα ατόμων που μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο”, γράφει ο Guardian συνεχίζοντας: “Ο κεντροδεξιός ηγέτης επισκέφτηκε το νησί για να συναντήσει το ιατρικό προσωπικό και να παρακολουθήσει από κοντά το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας. Ωστόσο, το ταξίδι του επισκιάστηκε γρήγορα από την είδηση ότι είχε παραβιάσει έναν βασικό κανόνα στο “οπλοστάσιο” της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας”.

Ακολούθως, το δημοσίευμα κάνει μία σύντομη ιστορική αναφορά στο νησί της Ικαρίας, με έντονη πολιτική χροιά ωστόσο, γράφοντας πως “το νησί είναι γνωστό για την αριστερή πολιτική του κουλτούρα”, για να αναδημοσιεύσει και τις δηλώσεις του Χ. Στεφανάδη ο οποίος “παραδέχτηκε μεν ότι είχε μαζευτεί κόσμος έξω από το σπίτι του για να δει από κοντά τον πρωθυπουργό, αλλά επέμεινε ότι κατά τη συνάντησή τους σε αυτό, όσοι βρίσκονταν μέσα τηρούσαν τα μέτρα”.

Τέλος, ο Guardian, που σχολιάζει τόσο επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας όσο και το τελευταίο μέτρο με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μ.μ., υπενθυμίζει πως “αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο επίκεντρο για παραβίαση τ ων μέτρων”, επαναφέροντας το περιστατικό της Πάρνηθας όπου “επικρίθηκε μετά τις εικόνες που τον παρουσίαζαν να ποζάρει με θαυμαστές του κατά τη διάρκεια βόλτας του με ποδήλατο στην Πάρνηθα. Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα