Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η αβάσταχτη μοναξιά του Σπίρτζη

Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η αβάσταχτη μοναξιά του Σπίρτζη
Ο Χρήστος Σπίρτζης Aris Oikonomou / SOOC

Θορυβώδεις αντιδράσεις στην βούληση της πλειοψηφίας της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για ανασυγκρότηση και ανανέωση του κόμματος από τον πρώην υπουργό Μεταφορών. Οι "μεθοδεύσεις" που βρήκαν τοίχο.

Παράδοξα φαινόμενα καταγράφηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Σπίρτζη.

Σε μία περίοδο που το γενικό κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ενότητα ως το «πρώτο σκαλί» για την άμεση ανανέωση και ανασυγκρότηση, ο αρμόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εμφανίστηκε με θέσεις και προτάσεις που όσες εξ αυτών ήταν …εφαρμόσιμες, σύμφωνα με την πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούσαν στον κατακερματισμό της εικόνας αλλά ακόμη και της λειτουργίας του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Μεταφορών πρότεινε να …παραμείνει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόταση προφανώς ανεφάρμοστή μια και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος έχει υποβάλει την παραίτησή του. Τόσο από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την προεδρία της Κ.Ο

Στην συνέχεια, ο Χρήστος Σπίρτζης πρότεινε για την Κοινοβουλευτική Ομάδα ένα …4μελές αντι-προεδρείο αποτελούμενο από τους εκπροσώπους των «φυλών» του ΣΥΡΙΖΑ (Ε.Τσακαλώτο, Ν.Παππα, Α.Χαρίτση και Ε.Αχτσιόγλου). Επίσης, επέμεινε στην κατά το δυνατόν μεγαλύτερη καθυστέρηση των διαδικασιών ανάδειξης ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ των θέσεων του Χρήστου Σπίρτζη φαίνεται πως τάχθηκαν μόλις 3 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης. Οι έντονες τοποθετήσεις του Χρήστου Σπίρτζη συνεχίστηκαν και στις δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους.

Εκεί τάχθηκε κατά του χρονοδιαγράμματος για την διενέργεια συνεδρίου και την εκλογή προέδρου που ψηφίστηκε στην Π.Γ υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν πραγματοποιηθεί εκλογική διαδικασία δίχως να κάνουν οι υποψήφιοι …περιοδείες και να διατυπώσουν δημόσια τις θέσεις τους.

Μάλιστα, δήλωσε ότι στην επικείμενη συνεδρίαση της Κ.Ε στις 15 Ιουλίου ο ίδιος θα υποβάλει την παραίτησή του, ζητώντας μάλιστα την παραίτηση όλων των οργάνων με το σκεπτικό πως δεν εκφράζουν τους πραγματικούς συσχετισμούς στο κόμμα.

Αντίληψη που εκτιμάται από πολλούς στον ΣΥΡΙΑ ως …αξιοπερίεργη αφού το ίδιο στέλεχος μετείχε στα όργανα που εκλέχθηκαν από το 3ο Συνέδριο του κόμματος δίχως να εκφράσει δημόσια τέτοιου είδους ενστάσεις.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και γνώστες των εσωκομματικών ισορροπιών ερμηνεύουν αυτή την …θορυβώδη τακτική του εν λόγω στελέχους ως προσπάθεια συγκράτησης και απόπειρα ελέγχου των εσωκομματικών εξελίξεων. Ιδίως από τη στιγμή που στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται μία δυναμική ανανέωσης τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο νοοτροπιών. Τέτοια που αλλάζει σταδιακά τους υφιστάμενους συσχετισμούς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα