Ο Καμίνης δεν αλλάζει τα σχέδια της Γεννηματά

Ο Καμίνης δεν αλλάζει τα σχέδια της Γεννηματά
Panhellenic conference of the Democratic Alliance, in SEF stadium, Athens, on July 2, 2017 / , , , 2 , 2017 Aggelos Barai / SOOC

Δεν αλλάζει το σχεδιασμό του επιτελείου της προέδρου του ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων για την προεδρία της ΔΗΣΥ, η οποία αναμένεται άλλωστε να ‘μπερδέψει’ άλλους υποψήφιους

Από το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά γνώριζαν ότι οι ανοιχτές διαδικασίες από μόνες τους θα δημιουργούσαν εκπλήξεις, όπως αυτή που επιφύλασσέ ο δήμαρχος Αθηναίων. Πάντως, το όνομα του Γ. Καμίνη ήταν μάλλον το τελευταίο που περίμεναν να ακούσουν.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ναι μεν ο δήμαρχος προέρχεται πολιτικά από την ευρύτερη παράταξη, όμως, τα τελευταία χρόνια και μετά την αποτυχία του εγχειρήματος της «Ελιάς» που το είχε στηρίξει ενεργά, έδειχνε να έχει αποτραβηχτεί από την κεντρική πολιτική σκηνή. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο δήμαρχος το τελευταίο διάστημα είχε συχνότερη επικοινωνία με χώρους όπως το Ποτάμι και οι εκτός Χαριλάου Τρικούπη «εκσυγχρονιστές», παρά με κάποιο κόμμα ή κίνηση που συμμετέχουν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η υποψηφιότητα Καμίνη, δεν δείχνει να αλλάζει σε τίποτα τον σχεδιασμό στον οποίο έχει ήδη προχωρήσει το επιτελείο της Φ.Γεννηματά, ούτε φυσικά «φοβίζει». Όπως υποστηρίζουν από το στενό της περιβάλλον, η κίνηση του δημάρχου μάλλον θα «μπερδέψει» όσους υποψηφίους ανέμεναν στήριξη από τους οπαδούς του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, παρά την αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Είναι άλλωστε γνωστές οι πολύ καλές σχέσεις που διατηρούν εδώ και πολλά χρόνια οι δύο πλευρές.

Από την άλλη πλευρά, στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως η κίνηση Καμίνη μπορεί να διευρύνει την εκλογική βάση της ΔΗΣΥ, αφού ο ίδιος διαθέτει έναν σεβαστό αριθμό οπαδών που υπό άλλες συνθήκες, ίσως και να μην ενδιαφέρονταν για το εγχείρημα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από το πολύ καλό κλίμα στο οποίο συζήτησαν χθες τηλεφωνικά η Φ.Γεννηματά και ο δήμαρχος, όπου και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι ανοιχτές διαδικασίες, ευνοούν την όλη προσπάθεια.

ΦΩΤΟ SOOC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα