Η κυβέρνηση διαψεύδει πάλι πρόωρες εκλογές, αλλά “ψήνεται” αλλαγή εκλογικού νόμου

Η κυβέρνηση διαψεύδει πάλι πρόωρες εκλογές, αλλά “ψήνεται” αλλαγή εκλογικού νόμου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου Eurokinissi

Ο Γ. Οικονόμου χαρακτήρισε “εκτός τόπου και χρόνου” τα περί πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα. Γιατί όμως δεν πιστεύει κανείς το Μαξίμου

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών, αυτή τη φορά με αφορμή το πολιτικό παράθυρο που ανοίγει για την κυβέρνηση ο πόλεμος στην Ουκρανία, διαψεύδει σε κάθε ευκαιρία το Μαξίμου. Οι πληροφορίες όμως για το ενδεχόμενο νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου, δείχνουν ότι οι κάλπες είναι αν μη τι άλλο plan B για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κληθείς να σχολιάσει τις εκτιμήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πως ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει σύντομα “να δραπετεύσει εκλογικά”, σχολίασε ότι: “Οι προβλέψεις αυτές είναι εκτός τόπου και χρόνου.”

Ο κ.Οικονόμου τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα, ενότητα και αποφασιστικότητα και πως το μέλημα του πρωθυπουργού είναι κάθε ημέρα που περνά να παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της διεθνούς κρίσης.

Ερωτηθείς στη συνέχεια εάν η κυβέρνηση θα αλλάξει ξανά τον εκλογικό νόμο πάντως, ο κ.Οικονόμου επανέλαβε οτι δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές…

Υπενθυμίζεται ότι το σενάριο αλλαγής του εκλογικού νόμου εδράζεται στο σκεπτικό ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει στις δεύτερες κάλπες (αφού οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και άρα θα ακολουθήσει και δεύτερη αναμέτρηση) να μπορεί και με 35% να πάρει αυτοδυναμία.

Το κατώφλι αυτοδυναμίας με τον εκλογικό νόμο που είχε ψηφίσει στις αρχές του 2020 η σημερινή κυβέρνηση κυμαίνεται στο 37%- 38%. Δηλαδή η ΝΔ θα πρέπει να λάβει σχεδόν το ίδιο ποσοστό με το 2019, πράγμα που ρεαλιστικά είναι δύσκολο, καθώς κάθε κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μία εύλογη φθορά.

Οι βουλευτές πάντως έτσι κι αλλιώς προ πολλού λειτουργούν σα να βρίσκεται η χώρα σε μία άτυπη μακρά προεκλογική περίοδο, εκτιμώντας ότι το σενάριο για διπλές κάλπες Μάιο- Ιούνιο δεν είναι απίθανο, παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα