Η κυβέρνηση “μαζεύει” επί του παρόντος τη συζήτηση για προνόμια στους εμβολιασμένους 

Η κυβέρνηση “μαζεύει” επί του παρόντος τη συζήτηση για προνόμια στους εμβολιασμένους 
Πολίτες αναμένουν να εμβολιαστούν, 5 Μαΐου 2021 AP Photo/Petros Giannakouris

Τουλάχιστον μέχρι να ανοίξουν οι πλατφόρμες για όλες τις ηλικιακές ομάδες η συζήτηση αυτή δεν έχει νόημα, ξεκαθάρισε η Αρ. Πελώνη.

“Η συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα παρά μόνο αν ανοίξουν στον εμβολιασμό όλες οι ηλικιακές ομάδες”, ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, που δέχθηκε βροχή ερωτήσεων στο briefing για το θέμα.

Η συζήτηση αυτή βεβαίως άνοιξε μετά τις δηλώσεις της Βάνας Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση της Παρασκευής ότι η επιτροπή εξετάζει σχετικά σενάρια, αλλά και μετά από δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για πρόσβαση στα γυμναστήρια μόνο των πλήρως εμβολιασμένων, ενώ το ενδεχόμενο επιβεβαίωναν στοχευμένες κυβερνητικές διαρροές.

Υπήρξαν όμως πολλές αντιδράσεις, δεδομένου ότι δεν έχουν όλοι οι πολίτες της χώρας ακόμη πρόσβαση στον εμβολιασμό.

Ακόμη όμως και όταν στα μέσα Ιουνίου ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών, τίθεται ζήτημα διάκρισης μεταξύ των πολιτών που θα έχουν κάνει πχ Astra Zeneca και θα πρέπει να περιμένουν ενδεχομένως μέχρι και Αύγουστο για τη 2η δόση και όσων θα κάνουν Johnson & Johnson και θα έχουν “ξεμπερδέψει” με μία δόση.

Η κα. Πελώνη επισήμανε δε ότι: “Περί τα τέλη Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμού με όλα τα εμβόλια και για άλλες ηλικιακές ομάδες.

Παράλληλα, θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί και από ιδιωτικούς φορείς για να έχουμε τη δυνατότητα σχεδόν 4.000.000 εμβολιασμών τον Ιούνιο. Ανέβηκε, ήδη, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr η φόρμα όπου μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον όσοι από τους ιδιωτικούς φορείς, -ιδιωτικά πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές- θέλουν να συμμετάσχουν στην Επιχείρηση «Ελευθερία».”

Διασφαλισμένες οι δεύτερες δόσεις για εμβολιασμό με AstraZeneca – Εντός της εβδομάδας ανακοινώσεις για τα SMS

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε επίσης ότι οι δεύτερες δόσεις των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca είναι διασφαλισμένες, ανεξαρτήτως της απόφασης της ΕΕ να μην ανανεώσει την παραγγελία μετά τον Ιούνιο.

Όσον αφορά στα self test για μαθητές και εργαζόμενους, αφενός επικαλέστηκε στοιχεία που δείχνουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα κάποιος να διαγνωστεί αρνητικός και να είναι θετικός, ενώ τόνισε ότι είναι και ευθύνη των επιχειρήσεων να φροντίσουν για την υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων και πελατών τους και την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Η κα. Πελώνη προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις για τα SMS, ενώ παρέπεμψε στην παρουσίαση ολοκληρωμένου σχεδίου για τον τουρισμό από τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη στο τέλος της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα