Εμβόλιο AstraZeneca: Η ΕΕ δεν ανανέωσε την παραγγελία για μετά τον Ιούνιο

Εμβόλιο AstraZeneca: Η ΕΕ δεν ανανέωσε την παραγγελία για μετά τον Ιούνιο
Το εμβόλιο της AstraZeneca μπροστά από τη σημαία της ΕΕ. shutterstock

Η απόφαση έρχεται μετά την μη τήρηση του συμβολαίου της εταιρείας για τις παραδόσεις των εμβολίων

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο.

“Δεν έχουμε ανανεώσει τη σύμβαση (με την AstraZeneca) μετά τον μήνα Ιούνιο. Θα δούμε, κοιτάζουμε τι συμβαίνει”, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς όταν ρωτήθηκε από το δημόσιο γαλλικό δίκτυο France Inter/France Info.

“Αρχίσαμε με την Pfizer γιατί δουλεύει πάνω στη δεύτερη φάση, τα εμβόλια δεύτερης γενιάς”, είπε. Θα “αποκτήσουμε πριν από άλλες” χώρες για τη συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού, τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους στο Στρασβούργο για το μέλλον της ευρωπαϊκής σύμβασης με την AstraZeneca, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επίσης διατήρησε την αβεβαιότητα.

Το εμβόλιο της AstraZeneca “θα μας βοηθήσει να βγούμε από την κρίση”, σημείωσε, από το Στρασβούργο κατά την έναρξη της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

“Αλλά για να ανταποκριθούμε στα παραλλαγμένα στελέχη, βλέπουμε ότι άλλα εμβόλια είναι σήμερα πιο αποτελεσματικά”, συνέχισε, τονίζοντας τον “πραγματισμό” που η ΕΕ επιδεικνεύει πάντα στο θέμα των εμβολίων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της COVID-19, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα