Η Νέα Αριστερά διαψεύδει τα σενάρια περί “συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ”

Διαβάζεται σε 2'
Η Νέα Αριστερά διαψεύδει τα σενάρια περί “συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ”
Η Έφη Αχτσιόγλου EUROKINISSI

Σε σαφή διάψευση κάθε σεναρίου συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ προχωράει η Νέα Αριστερά με ανακοίνωσή της.

Η Νέα Αριστερά διαψεύδει με ανακοίνωσή της σειρά δημοσιευμάτων που την ήθελαν να βρίσκεται σε συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κατά το οποίο δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο του 3%.

Συγκεκριμένα, η “Απογευματινή” έγραψε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιδίωκε σύμπραξη με τη Νέα Αριστερά για να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά θα είχαν μαζί 43 βουλευτές έναντι 36 του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, δημοσιεύματα έγραφαν πως ο κ. Ανδρουλάκης θα ήθελε την Έφη Αχτσιόγλου σε ρόλο αντιπροέδρου για μια πιθανή νέα “Κοινοβουλευτική Ομάδα” σύμπραξης των δυνάμεων αυτών.

Ωστόσο, από τη Νέα Αριστερά κάνουν σαφές πως δεν υπάρχει περίπτωση για μια τέτοιου τύπου συνεργασία, εκφράζοντας την ενόχλησή τους για όσα γράφονται. Αναφέρουν πως το κόμμα θα συνεχίσει βάσει της προγραμματικής του συμφωνίας και όχι με τρόπο ευκαιριακό.

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς:

“Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ” και άλλα αντίστοιχα άρθρα που αναπαράγονται σε sites, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Νέα Αριστερά ούτε με την Έφη Αχτσιόγλου.

Όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της στους δικούς τους τακτικισμούς και σε σενάρια σύγχυσης της κοινής γνώμης, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Νέας Αριστεράς, θα αποτύχουν.

Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

• Η κρίση του πολιτικού συστήματος και πολύ περισσότερο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τακτικισμούς και διαρροές.

• Τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα. Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα ότι για εμάς η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας.

• Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα εργαλειοποιήσουν τη Νέα Αριστερά για τα εσωκομματικά τους ζητήματα.

Αυτό που χρειάζεται η κοινωνία είναι τα μέτωπα αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα