Η Νίκη Κεραμέως αρνείται (πάλι) να ενημερώσει τη Βουλή

Η Νίκη Κεραμέως αρνείται (πάλι) να ενημερώσει τη Βουλή
Η Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Μετά την CISCO η υπουργός Παιδείας δεν απαντά σε ερώτηση για τα κενά στην ιδιωτική εκπαίδευση και δεν καταθέτει τα αντίστοιχα έγγραφα. Διαμαρτυρία 30 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νίκη Κεραμέως αγνοεί επί 8 μήνες την διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, αρνούμενη να απαντήσει σε ερώτηση για τα κενά στα σχολεία ειδικής αγωγής. Αυτό καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Ραγκούση.

Κάνουν λόγο για η άρνηση της υπουργού Παιδείας να απαντήσει στην Βουλή μιλώντας για  «απαξίωση των Μέσων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από την κα Κεραμέως, η οποία οκτώ μήνες μετά την κατάθεση ερώτησης(11-11-2020) για την ύπαρξη εκατοντάδων κενών στην ειδική αγωγή των σχολείων του Πειραιά δεν απάντησε ποτέ, απαξιώνοντας έτσι μαθητές και γονείς αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης κοινωνικής ομάδας και το ίδιο το δημόσιο σχολείο που δήθεν αναβαθμίζει με την πολιτική της».

Τονίζουν πως η υπουργός οφείλει  «να ενημερώσει για το πόσα κενά ειδικής αγωγής των Τμημάτων Ένταξης και της Παράλληλης Στήριξης έμειναν χωρίς εκπαιδευτικούς και στις δυο βαθμίδες του Πειραιά ολόκληρο το διδακτικό έτος που πέρασε, τι προτίθεται να πράξει σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς των 15.000 εκπαιδευτικών που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης κι αν έχει, τελικά, την ευθιξία να ζητήσει έστω μία συγνώμη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την κατάσταση που δημιούργησε με την πολιτική της»

Επίσης στο πλαίσιο της υποχρέωσης των υπουργών να καταθέσουν έγγραφα που τους ζητούνται απαιτούν να  «κατατεθούν όλα τα έγγραφα της Διεύθυνσης Προσωπικού του ΥΠΑΙΘ και οι ηλεκτρονικές καταχωρήσεις των 13 Περιφερειακών Διευθύνσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας, που αφορούν στα εκπαιδευτικά κενά που έχουν δηλωθεί πριν από τις προσλήψεις αναπληρωτών της 25ης /8/2020, της 18ης/9/2020 και της 6ης/10/2020.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν η Νίκη Κεραμέως έχει καταγγελθεί, όχι μόνον από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από το σύνολο της αντιπολίτευσης για άρνηση να απαντήσει σε ερωτήσεις και να καταθέσει έγγραφα για την υπόθεση της σύμβασης με την CISCO που συστηματικά καθυστερούσε να δημοσιοποιήσει. Το ζήτημα είχε φτάσει μέχρι και την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής μετά από διαβήματα της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα