Η οργή του Τσίπρα για τις απειλές: Τώρα θα τα ακούσετε, καθίστε κάτω

Συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 141 του Κανονισμού της Βουλής
Συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 141 του Κανονισμού της Βουλής EUROKINISSI

"Από το στάδιο της ανοχής περάσατε στο στάδιο της ενορχήστρωσης αυτού του μηχανισμού" είπε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει τις απειλές που έχουν δεχθεί βουλευτές για το Μακεδονικό.

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συζήτηση που ξεκίνησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής εν όψει της ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΝΔ με αφορμή τις απειλές το τελευταίο διάστημα κατά βουλευτών που προτίθενται να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

"Από το στάδιο της ανοχής περάσατε στο στάδιο της ενορχήστρωσης αυτού του μηχανισμού", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

"Αναφέρομαι στο πογκρόμ των επιθέσεων, των απειλών, των εκβιασμών, της τρομοκράτησης των βουλευτών που εκφράζουν τη πρόθεση να πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον και ψηφίσουν με βάση τη συνείδησή τους. Είναι βαριά η ευθύνη του κ. Μητσοτάκη. Διχάζει μέσα από την αντιπολιτευτική του τύφλωση", είπε για να ακουστούν φωνές από την πλευρά των εδράνων της ΝΔ.

"Καθίστε κάτω, τώρα θα τα ακούσετε, τώρα μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας και έχετε υποχρέωση να ακούσετε με προσοχή", απάντησε ο Α. Τσίπρας.

"Στοχοποιήθηκαν βουλευτές με εκατοντάδες απειλητικά μηνύματα. Η κ. Παπακώστα μου είπε ότι της στέλνουν πολτοποιημένα κεφάλια γυναικών. Γελάτε τώρα, χθες δεν είχατε την ευθιξία όταν στέλεχος της ΝΟΔΕ έστελνε μαζικά μηνύματα με στοιχεία βουλευτών και καλούσε σε απειλητικά μηνύματα. Η δικαιοσύνη έχει αναλάβει την υπόθεση, εγώ μιλάω πολιτικά.Θα καταδικάσετε αυτή την πρακτική; Αν όχι, είναι ο δρόμος που επιλέγετε", συνέχισε ο πρωθυπουργός για να αναφέρει:

"Τι νομίζετε ότι θα καταφέρετε έτσι; Θα φοβίσετε τους βουλευτές; Οι βουλευτές, να το ξέρετε δε θα τρομοκρατηθούν. Θα σταθούν στο ύψος της συνείδησης τους, στο ύψος της ιστορικής τους ευθύνης απέναντι στο τόπο και στο πατριωτικό συμφέρον, απέναντι στην ιστορία, απέναντι στη δημοκρατία".

"Σας καλώ να μιλήσετε και να σταθείτε καθαρά και έντιμα απέναντι στη συνείδησή σας και στο συμφέρον του τόπου και του λαού. Και να δώσετε καθαρή απάντηση : Αν εμπιστεύεστε αυτή την κυβέρνηση για να συνεχίσει ή όχι. Ελεύθερα, ανοιχτά, με παρρησία και στη βάση των όσων επιτάσσει το πολιτικό κριτήριο, η ηθική και η συνείδηση καθενός και καθεμιάς σε αυτή την αίθουσα. Αυτή ακριβώς είναι η δύναμη της δημοκρατίας. Και η δημοκρατία σε αυτόν το τόπο μετά από τόσους αγώνες και τόσες θυσίες, δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται. Η δημοκρατία θα νικήσει", κατέληξε κλείνοντας την ομιλία του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ψήφος εμπιστοσύνης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Οργανωμένη απόπειρα εκφοβισμού κατά της Συμφωνίας

Απειλούν την οικογένεια του Δανέλλη

Συνελήφθη άνδρας που έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές

SHARE:

24Media Network