Η πρόσκληση Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη να τα πουν

Η πρόσκληση Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη να τα πουν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στο νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για να τον συγχαρεί και του είπε να τα πουν και από κοντά, συνεχίζοντας το άνοιγμα που είχε ήδη ξεκινήσει από την ΠΕ της ΝΔ.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε με το νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ.Ανδρουλάκη για τη νίκη του στο δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ και του πρότεινε να τα πουν και από κοντά σε μία συνάντηση.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε το άνοιγμα στο ΚΙΝΑΛ, που είχε ξεκινήσει ήδη κατά την τοποθέτηση του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότιπεριμένει “υπεύθυνη αντιπολίτευση”από το ΚΙΝΑΛ σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ. 

Ενώ και σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο κ.Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως όποιος και να εκλεγόταν πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ “θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε έναν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί του και προσβλέπω σε ουσιαστική, ποιοτική αντιπολίτευση”.

Επέμεινε πάντως στο στόχο της αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας ότι “μία αυτοδύναμη κυβέρνηση έχει άλλες δυνατότητες ευελιξίας και ταχύτητας στην εφαρμογή της πολιτικής της”. Ωστόσο είναι σαφές ότι το Μαξίμου δεν θέλει να αποκλείσει την πιθανότητα ενός κυβερνητικού εταίρου, εάν αυτό χρειαστεί. Ενώ σε περίπτωση που το ΚΙΝΑΛ δεν ανταποκριθεί στο φλερτ, να διεκδικήσει για λογαριασμό της ΝΔ τον κεντρώο αντιΣΥΡΙΖΑ χώρο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα