Ηλιόπουλος: Να δώσει καθαρή εξήγηση η ΠτΔ

Ηλιόπουλος: Να δώσει καθαρή εξήγηση η ΠτΔ
Νάσος Ηλιόπουλος ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ / EUROKINISSI

Απαντήσεις τόσο από το ΥΠΕΞ όσο και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας περιμένει ο Νάσος Ηλιόπουλος για το θέμα του Ιάσωνα Αποστολόπουλου.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έγινε το πρώτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που αντέδρασε δημοσίως στο ζήτημα της ματαίωσης της παρασημοφόρησης του διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου.

Αναλυτικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Αλγεινή εντύπωση προκαλούν δημοσιεύματα ότι η ΠτΔ ανακάλεσε την τιμητική διάκριση στον Ιάσονα Αποστολόπουλο διότι σε κάποιους δεν αρέσουν οι απόψεις του για τη στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Τόσο η ΠτΔ όσο και η κυβέρνηση οφείλουν μια καθαρή απάντηση”.

Από την πλευρά του ο τομέας Δικαιωμάτων και του Τμήματος Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τα εξής:

“Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος δεν χρειάζεται κανένα βραβείο από θεσμούς, που είναι πια απόλυτα ταυτισμένοι με την κυβερνητική πολιτική της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Ο άνθρωπος αυτός με τη δράση του και έχοντας σώσει εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές, έχει ήδη κατακτήσει πολλά βραβεία στις καρδιές των δημοκρατικών πολιτών της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Το γεγονός όμως ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας υποχωρεί στις απαιτήσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, η οποία μάλιστα διαφημίζει την παρέμβασή της, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και δεν μπορεί παρά να μας γεννά έντονο προβληματισμό, λίγο καιρό μάλιστα μετά την φωτογράφιση της ΠτΔ στο τείχος της ντροπής στον Έβρο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα