Κάλυψη στον Μπογδάνο και πολιτογράφηση Αντετοκούνμπο

Κάλυψη στον Μπογδάνο και πολιτογράφηση Αντετοκούνμπο
Εικόνα από την πολιτογράφηση της μητέρας και του μικρότερου αδερφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο intime

Παρουσία του Κ. Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η τελετή της τιμητικής πολιτογράφησης της μητέρας και του μικρότερου αδερφού του σταρ του NBA. Νωρίτερα έγιναν χλιαρές συστάσεις στον Μπογδάνο.

Στα χνάρια του Αντώνη Σαμαρά κινήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (16/09) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Λίγη ώρα μετά την άφεση αμαρτιών με μια χλιαρή επίπληξη στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη δημοσίευση στοιχείων νηπίων, πολιτογράφησε τιμητικά Έλληνες τη μητέρα και τον μικρό αδελφό του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η ουσία στην όλη υπόθεση είναι πως ο Γιάννης και τα αδέρφια του θα μπορούσαν υπό συνθήκες να βρίσκονται στη λίστα που αναδημοσίευσε ο κ. Μπογδάνος, προσπαθώντας να κάνει λόγο για αλλοίωση του ελληνικού πολιτισμού.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως το ΦΕΚ για την πολιτογράφηση έχει αναρτηθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από τις 9 Σεπτεμβρίου, ωστόσο το Μαξίμου αποφάσισε να υλοποιήσει την όλη τελετή για τη Βερόνικα και τον Άλεξ Αντετοκούνμπο, αμέσως μετά την κάλυψη των ρατσιστικών συμπεριφορών, βουλευτή του κόμματος της κυβέρνησης, σε ένα timing που μοιάζει με φιέστα υποκρισίας.

 

Η τελετή ορκωμοσίας της Βερόνικας Νκεμ Αντετοκούνμπο και του Εμέκα Αντετοκούνμπο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εικόνα από την πολιτογράφηση της μητέρας και του μικρότερου αδερφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο intime

Νωρίτερα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη, έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, σχετικά με την αδιανόητη πράξη του κ. Μπογδάνου, να αναπαράξει δημοσίευμα που δημοσιοποιούσε λίστα με ονόματα νηπίων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ο. Γεροβασίλη, Ε. Αγαθοπούλου, Σ. Αναγνωστοπούλου και Ν. Φίλης ζητούσαν από τον πρόεδρο της Βουλής να κινήσει όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όσον αφορά στον βουλευτή κύριο Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας φέρεται να καλύφθηκε από τις εξηγήσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ότι μεταμέλησε για τη πράξη του, γεγονός που από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλαμβάνεται ως περαιτέρω ενίσχυση της κάλυψης προς τον γαλάζιο βουλευτή.

Στο θέμα της απαράδεκτης ανάρτησης του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου αναφέρθηκε άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στον ίδιο πάνω-κάτω τόνο. “Είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης να διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, πόσο μάλλον των ανήλικων. Είναι  αυτονόητο πως όλα τα στελέχη του κόμματος πρέπει να ακολουθούν αυτή την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν λάθος και δε συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ” είπε, αναφέροντας πως “ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά”.

Φυσικά, στην όλη ιστορία ο τελευταίος που φταίει είναι ο Γιάννης και η οικογένειά του. Δυστυχώς, οι ίδιοι που στοχοποιούν νήπια και καλύπτουν τις πλέον ακροδεξιές τάσεις της ΝΔ, είναι οι ίδιοι που αποθεώνουν τον κάθε Γιάννη μετά από ένα σπουδαίο επίτευγμά του, το οποίο ουδόλως έχει επιτύχει με την κρατική αρωγή. Είναι δεδομένο πως με τέτοια πυροτεχνήματα, δεν αποκαθίστανται τα μισαλλόδοξα φάλτσα, που τείνουν να γίνουν κανόνας το τελευταίο διάστημα, είτε μέσω Καλλιάνου, είτε μέσω άλλων γαλάζιων στελεχών.

Το ότι ο πρωθυπουργός εκμεταλλεύτηκε πολιτικά μια συνθήκη, δε σημαίνει πως η κοινωνία θα ανεχτεί διαπόμπευση ανήλικων παιδιών στη λογική δράσης της ΧΑ, πριν από λίγα μόλις χρόνια.

Σημειώνεται πως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, διετάχθη εισαγγελική έρευνα για την διαρροή του αρχείου με τα ονόματα νηπίων μαθητών. Ο εισαγγελέας αρχικά θα απευθυνθεί στην υπηρεσία Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία θα δώσει εντολή να εντοπίσει την αρχική πηγή της διαρροής. Ακολούθως, ο εισαγγελικός λειτουργός θα διακριβώσει, αν και ποια άλλα πρόσωπα εμπλέκονται ή συνδέονται με την διαχείριση του επίμαχου αρχείου προσωπικών δεδομένων που διέρρευσε.

Η λίστα των ονομάτων των νηπίων δημοσιεύθηκε σε ενημερωτική ιστοσελίδα υπό τον τίτλο “ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας” και με κείμενο που αναφερόταν στο “οξύ κοινωνικό και δημογραφικό πρόβλημα”, που κατά την ιστοσελίδα δημιουργεί το μεταναστευτικό.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναδημοσίευσε στο Twitter ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, η ιστοσελίδα “κατέβασε” τον κατάλογο αναφέροντας πως επρόκειτο περί λάθους εκ παραδρομής και επισημαίνοντας ότι ο κατάλογος κυκλοφορούσε ήδη στο διαδίκτυο. Αντίστοιχα και ο βουλευτής, σε νεώτερη ανάρτησή του αναφέρθηκε “σε λάθος που διορθώθηκε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα