Καμμένος: Θα αποσύρουμε τους υπουργούς, αλλά θα στηρίζουμε την κυβέρνηση

Καμμένος: Θα αποσύρουμε τους υπουργούς, αλλά θα στηρίζουμε την κυβέρνηση
Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε παλαιότερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Eurokinissi

Πρόταση για ελιγμό προκειμένου να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, να προσπαθήσει να κρατήσει υπό έλεγχο το κόμμα του,αλλά να μη ρίξει την κυβέρνηση και να μεταθέσει για Οκτώβριο τις εκλογές, έκανε στην ΚΟ των ΑΝΕΛ ο κυβερνητικός εταίρος σύμφωνα με πληροφορίες

Τις σκέψεις του για το πως θα καταψηφίσει μεν τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά χωρίς να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, μοιράστηκε σύμφωνα με πληροφορίες με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σύμφωνα με πληροφορίες έριξε ειδικότερα στο τραπέζι της ΚΟ την πρόταση του να καταψηφίσει το συγκεβερνών κόμμα τη συμφωνία και να αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση, αλλά να συνεχίσει να τη στηρίζει. Αυτή η ιδέα μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7 εξετάζεται από τον κ.Καμμένο εδώ και καιρό.

Φαίνεται εξάλλου ότι το έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποιος χθες στη συνέντευξη του στον Alpha δήλωσε βέβαιος πως ο κυβερνητικός εταίρος θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Ο κ.Καμμένος υπενθυμίζεται επίσης ότι έχει διαβεβαιώσει το υπουργικό πως οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ.

Το ζήτημα για τον κυβερνητικό εταίρο είναι βεβαια πως θα κρατήσει και τον έλεγχο του κόμματος του, καθώς εκ των υπουργών του δύο (Ελενα Κουντουρά και Τέρενς Κουίκ) έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας (σημειωτέον ότι ο κ.Κουικ οι σχέσεις του οποίου με τον κ.Καμμένο έχουν διαρραγεί δεν εκλήθη στην ΚΟ), ενώ η πλειοψηφία των κομματικών στελεχών είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και μάλιστα ορισμένοι πιεζουν και για αποχώρηση από την κυβέρνηση. Ο κ.Καμμένος πάντως θέλει να καθυστερήσουν οι εκλογές όσο περισσότερο γίνεται, ελπίζοντας και εκτιμώντας ότι με την εξάντληση της τετραετίας θα μπορεσει να διασφαλίσει την είσοδο εκ νέου στη Βουλή. Πάντως έχει διαμηνύσει ότι δε θα ανεχθεί μετακίνηση στελεχών του σε άλλα ψηφοδέλτια, αν και ομολογουμένως δεν είναι εύκολο να σταματήσει ένα τέτοιο σενάριο.

Επισήμως το θέμα της συνεδρίασης ήταν η στάση των ΑΝΕΛ στη συνταγματική αναθεώρηση. Η πρόταση των ΑΝΕΛ διαμορφώνεται και θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να στηρίξουν την πλειοψηφία των προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως το άρθρο 86 για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά όχι και την αναθεώρηση του άρθρου 3 εάν με αυτή τελικά διαφωνήσει η Ιερά Σύνοδος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα